Zeci de dosare penale în Olt pentru cei prinși că pescuiau ILEGAL. Jandarmii au confiscat pește, bărci, unelte de pescuit

Zeci de dosare penale au fost întocmite de polițiști pentru persoanele prinse de jandarmi că pescuiau în erioada de prohibiție. Jandarmii au confiscat zeci de kilograme de pește capturat ilegal, mii de metri de plase, ambarcațiuni folosite la pescuit, precum și mai multe unelte de pescuit.

În perioada de prohibiție, jandarmii din Olt au efectuat mai multe acțiuni pentru respectarea măsurilor legale, în urma cărora au fost întocmite acte de sesizare pentru 39 de fapte de natură penală, fiind identificaţi şi predaţi organelor de urmărire penală 20 de autori. De asemenea, au fost constatate 35 de contravenţii, fiind aplicate amenzi în valoare de 22.000 lei.

Potrivit unui comunicat de presă al Jandarmeriei Olt, cu ocazia constatării faptelor de natură penală, efectivele de jandarmi au confiscat în total 36 kg de peşte, 4.847 metri plase de pescuit, nouă ambarcațiuni, trei lansete, două prostovoale și o țepoaică.

„În perioada următoare, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, în funcţie de efectivele şi mijloacele la dispoziţie, cu ocazia executării misiunilor specifice, va continua activitatea de verificare a respectării prevederilor legale în vigoare cu ocazia desfăşurării activităţilor de pescuit recreativ-sportiv şi comercial în zona de competenţă, urmând ca, în baza instrumentelor de colaborare/cooperare, să fie desfăşurate misiuni specifice în comun cu celelalte instituţii sau cu asociaţii cu atribuţii în domeniul de referinţă”, se precizează în comunicatul citat.

Jandarmeria Olt le reamintește cetățenilor că pescuitul este permis pe baza permisului de pescuit şi cu respectarea Ordinului privind aprobarea Regulamentului de practicare a pescuitului recreativ în condiţii de siguranţă şi de limitare a efectelor pandemiei de COVID-19 în cadrul amenajărilor piscicole şi habitatelor piscicole naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here