Florian Gulie, ucigașul sportivului slătinean Cristian Gălbenuşe, ar vrea rejudecarea procesului

Slătineanul Florian Gulie, care în 2015 a fost condamnat la detenție pe viață pentru uciderea, în 2014, a sportivului Cristian Gălbenușe, ar dori revizuirea dosarului în urma căreia procesul să fie rejudecat. Instanța i-a respins însă, ieri, cererea.

Tribunalul Olt a respins, miercuri, solicitarea de revizuire a dosarului depusă de inculpatul Florian Gulie, care își ispășește pedeapsa în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova.

„În baza art. 459 alin. 5 Cod procedură penală respinge cererea de revizuire formulata de revizuentul Gulie Florian ca inadmisibilă. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă revizuentul la plata sumei de 300 lei cheltuieli judiciare avansate de stat”, se arată în hotărârea instanței.

Decizia nu este definitivă, inculpatul având drept la apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Potrivit specialiștilor, revizuirea unui dosar în instanță este posibilă la solicitarea revizuientului condamnat, dacă acesta face dovada că există elemente importante care, dintr-un motiv sau altul, nu au putut fi administrate de instanță la momentul judecății.

Citește și COVID-19 EXPLODEAZĂ în Slatina. Focar de boală într-o fabrică unde lucrează cetățeni turci

Cristian Gălbenuşe, nepotul antrenorului de box Constantin Gălbenuşe, a fost înjunghiat mortal, la mijlocul anului 2014, pe terasa localului Vintage Pub din Slatina, de Florian Gulie, care era însoţit de alte persoane. Ulterior, agresorii au fugit, dar s-au întors la scurt timp, Gulie continuând să lovească cu o scândură persoane aflate pe terasa cârciumei. El a fost lovit în cap, la un moment dat, cu coada unei sape de patronul localului. În urma loviturii, Gulie a avut nevoie de o intervenție chirurgicală efectuată la Spitalul Clinic de Urgență Craiova.

Citește și Infecția cu COVID-19 a pătruns și în Direcția de Sănătate Publică Olt

Condamnat în iulie 2015, de instanța de fond, Tribunalul Olt, la 18 ani de închisoare cu executare, Florian Gulie a făcut apel, dar speranțele de a mai pierde din anii de pedeapsă i-au fost spulberate de Curtea de Apel Craiova, care i-a respins apelul, a desființat în parte sentința pronunțată de judecătorii olteni și, rejudecând cauza, l-a condamnat pe criminal la detenția pe viață.

Anul trecut, Florian Gulie a formulat contestație la executare, dar Curtea de Apel i-a respins contestația ca nefondată.

Citește și Olt: Cazul femeii decedate, la doar 41 de ani, în ambulanță, ia o altă turnură. Soțul a depus plângere penală

2 COMENTARII

  1. Si A meritat moartea boxerul la cat de inganfat de el era și mândru asa cum sunt toți care fac sport in 10 ani o sa fie liber țiganu iar pe el o sa putrezeasca si lumea deja la uitat.dzeu e sus și nu uita rau faci rau gasesti…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here