Vreme călduroasă la nivelul întregii țări. Zonele în care vor fi cele mai mari temperaturi

Ziua de vineri ne-aduce vreme caldă pentru început de iunie, o aversa-doua prin vestul, nord-vestul şi centrul ţării şi un vânt destul de insistent.

Maximele pleacă de la 24 de grade pe litoral şi ating 32 de grade în Câmpia Română.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme frumoasă; se încălzeşte destul destul de tare, iar în zona Bărăganului ne aşteaptă o amiază călduroasă, cu 31-32 de grade. Mai răcoare va fi la malul mării, pe unde şi vântul va avea unele intensificări.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei o să avem soare, vreme bună şi temperaturi cu 4-5 grade mai ridicate decât joi. Vântul devine activ, iar maximele ajung la 30-31 de grade.

Un aer cald pătrunde vineri şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Temperaturile urcă spre 30 de grade. Norii apar destul de rar, dar vântul are unele porniri şi aici.

Se mai încălzeşte şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Joi au fost vreo 22 de grade în zonă, vineri se ating 26-27 de grade. Vântul prinde putere; se înnorează din când în când; vin şi câteva reprize de ploaie.

Şi în ţinuturile vestice se mai aduna norii şi vor aduce o aversă, două. În ansamblu avem vreme bună, dar se porneşte şi aici vântul şi va ajunge la viteze de 50…60 KM/h.

Vremea se încălzeşte şi în zona Transilvaniei. Norii de ploaie apar şi aici, iar vântul devine tot mai insistent. Cel mai tare va sufla pe crestele Carpatilor, pe unde va depăşi 80-90 KM/h.

În Oltenia prindem o zi însorită şi mai caldă decât cea de joi. Pe la amiază se ating în jur de 28-29 de grade şi nu sunt anunţate ploi.

În ţinuturile sudice se face şi mai cald, iar în Lunca Dunării se ating 32 de grade. Norii apar în treacăt, dar şansele de ploaie sunt extrem de reduse.

Vremea în București

În Bucureşti vremea se încălzeşte destul de tare. O să avem o zi însorită, cu vânt activ şi 30-31 de grade în termometre.

Şi sâmbătă o să fie cald. Temperatura urca din nou spre 31 de grade; vântul devine mai insistent şi se-aduna norii, dar nu sunt anunţate ploi.

Vreme caldă avem şi dumninca, deşi temperaturile scad uşor. Maximă ajunge pe la 28 de grade, iar după-amiaza sunt şanse mari de averse, cu descărcări electrice, vânt intens, poate şi grindină.

Luni se încălzeşte la loc şi o să avem vreme frumoasă până spre seară. Atunci apar ceva înnorări, dar e puţin probabil să plouă.

Vremea la munte

Temperaturile cresc şi în zonele de munte. Vineri se porneşte vântul, iar în zona crestelor va depăşi 90 Km/h. Ziua e posibil să cadă o ploaie de scurtă durată, dar pe seara instabilitatea creşte în masivele vestice şi se întorc aversele.

Sâmbătă avem tot vreme caldă; mai mulţi nori şi câteva reprize de averse, în special în a doua parte a zilei. Vor fi şi ploi torenţiale şi s-ar putea să cadă grindină.

Şi duminică o să fie cald, însă instabilitatea creşte şi vin alte serii de averse, destul de serioase, cu tunete, fulgere şi vânt intens.

Temperaturile se menţin ridicate şi luni, dar persistă şi instabilitatea. Ploile apar după-amiaza şi vor fi din nou averse consistente, condiţii de grindină, poate şi vijelii.

Cam atât, deocamdată. La ultima intervenţie, vă spun cum va arăta vremea în următoarele zile, la nivelul întregii ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here