Trei pacienți internați la Spitalul Slatina, depistați cu coronavirus. De la cine au luat virusul

Trei pacienți internați pe secția Chirurgie Plastică a Spitalului JUdețean de Urgență Slatina au fost, azi, confirmați pozitiv cu coronavirus. Ei au fost contaminați de la un alt pacient depistat cu SARS-CoV-2 în urmă cu două zile. Conducerea spitalului a luat decizia de a testa tot personalul secției.

Informația a fost transmisă, duminică, printr-un comunicat de presă, de managerul spitalului slătinean, Cătălin Rotea.

„În data de 31.05.2020, o persoană în vârstă de 63 de ani, de sex masculin, din mediu urban, a fost internată în cadrul secției Chirurgie Plastică a Spitalului Județean de Urgență Slatina, cu traumatism al degetului cinci – mâna stângă, fără simptome specifice Covid – 19. Procedurile medicale și tratamentele aplicate pacientului, de către personalul secției Chirurgie Plastică, au fost efectuate prin respectarea protocoalelor privind purtarea echipamentelor medicale.

În data de 05.06.2020, pacientul a prezentat sindrom febril și, conform protocoalelor medicale, a fost izolat într-un ”salon tampon” și a fost testat     Covid – 19 în laboratorul SJU Slatina, rezultatul din data de 06.06.2020 fiind pozitiv.

Pentru a evita orice risc, SJU Slatina a adoptat următoarele măsuri:

  • În data de 07.06.2020, toți pacienții internați în cadrul secției, asimptomatici, în număr de 12 (chiar dacă pacientul a avut contact direct doar cu trei persoane) au fost testați Covid – 19. Din totalul probelor recoltate, 9 rezultate au fost negative, iar 3 pozitive. Întrucât, doi dintre pacienți nu mai necesitau îngrijire de specialitate, în cadrul secției Chirurgie Plastică, au fost mutați în corpul SJU Slatina, dedicat tratării patologiei Covid – 19, iar cel de-al treilea pacient va fi transferat la o unitate spitalicească – suport Covid – 19;
  • Personalul secției, asimptomatic integral, va fi testat Covid – 19 în următoarele zile, în funcție de data contactului cu pacientul confirmat (chiar dacă personalul a purtat echipamentul de protecție);
  • Urgențele aferente secției Chirurgie Plastică vor fi preluate de linia de gardă – Chirurgie Generală sau vor fi transferate către alte spitale din zonă”, se arată în comunicatul semnat de managerul Spitalului Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here