Un bărbat din Olt a MURIT, în condiții suspecte, în Italia. El a fost găsit într-o râpă. Avea doar 48 de ani

Un bărbat de 48 de ani, din localitatea olteană Movileni, a fost găsit fără suflare, la începutul acestei luni, în localitatea italiană Monterosso din provincia La Spezia, după ce ar fi căzut într-o râpă adâncă de circa 5 metri și s-ar lovit de zidul unei construcții vechi. Împrejurarea morții este una învăluită, însă, în mister. Ancheta demarată de autorități îl vizează pe patronul unei firme de construcții la care românul ar fi lucrat în ultima perioadă, la negru.

Uniunea sindicală Fillea Cgil din Italia solicită clarificări din partea autorităților asupra activității românului Gheorghe Diaconu și asupra dinamicii accidentului în care acesta și-a pierdut viața, scrie rotalianul.com.

Bărbatul a murit marți, 2 iunie, în localitatea italiană Monterosso din provincia La Spezia, după ce ar fi căzut într-o râpă adâncă de circa 5 metri și s-ar fi lovit de zidul unei construcții vechi. În imediata apropiere a locului unde s-a produs incidentul sunt în lucru două șantiere, iar Gheorghe Diaconu ar fi mers să ia o scară pe care o împrumutase muncitorilor. El ar fi alunecat din cauza vegetației și ar fi căzut pierzându-și viața.

Reprezentanții sindicatului de sector susțin că românul ar fi putut lucra chiar el, la negru, pe unul dintre cele două șantiere și că ipoteza inițială că ar fi mers să ia o scară este una falsă, pentru a se ascunde responsabilitățile angajatorului. „Prea multe mistere în cazul morții lui Gheorghe Diaconu, la Monterosso”, sunt de părere sindicaliștii Fillea Cgil, potrivit rotalianul.com. Sindicaliștii solicită în mod oficial să se facă „lumina necesară” asupra tragediei.

Vineri, carabinierii din Monterosso l-au înștiințat pe titularul firmei de construcții care deține un șantier aflat la câțiva metri de locul tragediei, un antreprenor albanez pe nume Arelion Divjaka, că este supus unei anchete preliminare cu privire la decesul lui Gheorghe Diaconu. Acuzația care i se aduce este cea de omor din culpă, scrie ziarul Il Secolo XIX.

S-ar putea însă ca Divjaka să nu fie singura persoană anchetată în acest caz. Potrivit sursei citate, în procesul verbal al carabinierilor se menționează și infracțiunea de „favorizare a făptuitorului”. „Mai exact, carabinierii sunt de părere că unele declarații date în primele momente după moartea bărbatului român de către unele persoane aflate în acea zonă ar fi false și au scopul de a ascunde faptul că Gheorghe Diaconu lucra la negru pentru antreprenorul albanez”, mai scrie rotalianul.com.

„Unele persoane probabil nu știau, dar alții s-ar putea să fi mințit în mod intenționat”, spun anchetatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here