Primul elev infectat cu COVID-19 după redeschiderea școlilor. A început ancheta epidemiologică

Sursa foto: realitatea.net

Este anchetă epidemiologică la o şcoală din Iaşi după apariţia primului caz de elev infectat cu COVID-19. Este vorba despre un absolvent de clasa a VIII-a de la Liceul Sportiv din Iași. Colegii elevului infectat, precum și profesorii lor de română şi matematică sunt acum în izolare la domiciliu, sub supravegherea DSP Iași, anunţă edupedu.ro.

Primul caz de elev infectat cu noul coronavirus, după redeschiderea școlilor, a fost confirmat la Liceul Sportiv din Iași. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași, Luciana Antoci, este vorba despre un absolvent de clasa a VIII-a diagnosticat cu COVID-19. Autorităţile suspectează că acesta s-a infectat de la bunica lui, care a fost internată în spital.

Elevul a fost la școală săptămâna trecută pentru pregătirea de Evaluarea Națională. În aceste condiţii, toți cei 11 elevi de clasa a VIII-a, colegii elevului infectat, precum și profesorii lor sunt acum în izolare la domiciliu, sub supravegherea DSP Iași, a precizat edupedu.ro. Toţi contacții elevului vor fi testaţi, iar cursurile de pregătire pentru Evaluarea Naţională vor continua online.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here