Aproape 200 de pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București au fost chemați la audieri într-un nou dosar Colectiv

Aproape 200 de pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București au fost chemați la audieri într-un nou dosar Colectiv.

Procurorii Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, alături de procurorii militari, vor să lămurească povestea imaginilor apărute în spațiul public la sfârșitul anului 2019, din timpul intervenției la dezastrul din 30.10.2015.

Audierile au început în jurul orei 9 și vor continua pe tot parcursul următoarelor zile, pentru că este vorba de un numr foarte mare de angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Acești pompieri au fost de serviciu în noaptea de 30 octombrie 2015 și au intervenit la Clubul Colectiv. Procurorii Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, alături de procurorii militari, cercetează în acest dosar deschis in rem fapte precum abuz în serviciu, vătămare și ucidere din culpă, dar și profanare de cadavre.

Această ultimă infracțiune îl vizează oarecum pe unul dintre șefii ISU, inspectorul Orlando Șchiopu, care ar fi folosit o expresie jignitoare la adresa tinerilor morți în Colectiv, în timp ce coordona primele echipe de pompieri de la fața locului. El a negat că ar fi spus acea înjurătură, după ce imaginile (în care erau prezentate 21 de minute de la intervenție) au apărut în presă.

Totodată, procurorii militari și cei ai Serviciului Omoruri trebuie să lămurească de ce aceste imagini nu au ajuns la dosarul cauzei decât după 4 ani de anchetă. În 2019, când au fost publicate secvențele VIDEO, șefii de la ISU au spus că nimeni nu le-a solicitat aceste imagini, punctual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here