Bulgaria prelungeşte starea de urgenţă ca urmare a creşterii semnificative a numărului de cazuri noi de coronavirus

Autorităţile din Bulgaria au decis prelungirea stării de urgenţă până la sfârşitul lunii iunie, după ce, în urma măsurilor de relaxare, s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de persoane infectate, informează Reuters.

Anunţul a fost făcut de premierul bulgar Boiko Borisov, care a adăugat că, deocamdată, nu se pune problema introducerii de noi restricţii, dar a făcut apel la populaţie să respecte distanţarea fizică.

Bulgaria a eliminat toate restricţiile impuse în urma pandemiei de COVID-19 începând din 15 iunie, inclusiv purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile publice închise. Turiştii străini provenind din mai multe state UE au avut voie să intre în Bulgaria fără să fie plasaţi în carantină începând cu 1 iunie, iar restaurantele, muzeele, bibliotecile, cinematografele, studiourile de fitness şi centrele comerciale au fost şi ele redeschise, cu respectarea unor măsuri stricte de igienă şi distanţare socială.

Până acum, în Bulgaria s-au înregistrat 2889 de cazuri de infectare cu coronavirus, din care 167 urmate de decese. În ultimele 24 de ore au apărut 79 de cazuri noi.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here