Cazurile de coronavirus devin INCONTROLABILE în Olt. Alte trei persoane, contaminate. De la cine au luat virusul

Cazurile de coronavirus din Olt devin incontrolabile: alte trei persoane au fost contaminate. Se presupune că acestea au intrat în contact direct cu bărbatul mort, duminică, în curtea Spitalului Slatina.

Este vorba de soția bărbatului decedat, de colega sa de muncă și de fiul unei dintre ele. Precizăm că cele două femei lucrează în sistemul de sănătate, la cabinetul unui medic de familie din Piatra Olt.

Cele trei persoane nu au fost puse la socoteală în raportarea pe care Grupul de Comunicare Strategică a făcut-o la ora 13.00 pentru că confirmarea rezultatelor a apărut după raportare.

Bărbatul mort avea 70 de ani, era din Piatra Olt și decesul său a fost al treilea cauzat de coronavirus în Olt. El a ajuns vineri la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Slatina după ce, mai multe zile, s-a tratat acasă de răceală. La spital s-a decis că el avea simptomatologie specifică infecției cu COVID-19. Pentru că avea și alte boli, s-a luat decizia ca pacientul să fie transferat la Spitalul Caracal, spital suport pentru COVID-19. A fost pus în ambulanță și, în timp ce vehiculul se pregătea să plece, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și a murit.

______________

Grupul de Comunicare Strategică a raportat miercuri 119 cazuri de COVID-19 în județul Olt de la începutul epidemiei, la acestea adăugându-se cele trei confirmate în această după-amiază. Grav este că, în ultimele zile, numărul cazurilor a continuat dă crească. Direcția de Sănătate Publică are deschise, în prezent, mai multe anchete epidemiologice pentru identificarea contacților direcți ai persoanelor diagnosticate cu SARS-CoV-2.

Oltul întregistrează și patru decese provocate de coronavirus. SARS-CoV-2 a luat viața unei femei de 54 de ani, din Scărișoara, a bărbat, de 57 de ani, din localitatea Șerbănești, a bărnatului de 70 de ani din Piatra Olt și, miercuri, a altui bărbat, de 54 de ani, din Osica de Sus, care a murit la Spitalul Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here