Cum putem merge în vacanţă fără probleme. Ce trebuie să facă românii. Alexandru Rafila explică

Sursa foto: piqsels.com

Profesorul Alexandru Rafila a explicat la Digi24 în ce condiții ar putea românii să plece în vacanță fără să aibă grija unei posibile infectări cu noul Coronavirus. El e explicat, în context, și afirmațiile făcute de Raed Arafat referitoare la starea de alertă.

„Să fructificăm prin comportament ce am reușit să rezolvăm până acum și atunci cred că o să avem o vară liniștită și o să putem să mergem și în vacanță fără niciun fel de probleme”, a explicat Rafila.

„Cred că dr. Arafat se referă la faptul că vrea să aibă la dispoziție o pârghie administrativă ca să gestioneze anumite situații care pot apărea în țară. Una din ele ar putea fi asta. Când apar focare trebuie izolate și trebuie anumite măsuri care să limiteze transmiterea. Dr Arafat se referă la starea de alertă ca măsuri administrative care sunt necesare în general, dar, dincolo de asta, eu aș insista pe educarea oamenilor care în ultimele 3 luni au reușit să limiteze contactele, să limiteze distanțarea fizică, au aplicat măsuri de igienă – mască în spații închise, spălatul pe mâini. Să fructificăm prin comportament ce am reușit să rezolvăm până acum și atunci cred că o să avem o vară liniștită și o să putem să mergem și în vacanță fără niciun fel de probleme. Apariția de focare nu este exclusă nici în România, astfel de situații trebuie ținute sub control de Ministerul Sănătății și de autoritățile sanitare”, a subliniat Rafila.

Declarațiile acestuia au fost făcute în contextul în care Raed Arafat a susținut că nu putem ca, după 15 iunie, să revenim direct la starea de normalitate care exista înaintea pandemiei.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here