Încă un elev a fost confirmat cu coronavirus. A participat la pregătirea pentru Bacalaureat alături de sute de colegi

Sursa foto: realitatea.net

O elevă din Suceava, care a participat alături de mai mulți colegi la cursurile de pregătire pentru Bacalaureat, a fost confirmată cu coronavirus. Adolescenta a fost internată alături de mama sa, de asemenea infectată cu Covid-19.

Tânăra din Poiana Micului este elevă în clasa a XII-a la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului și s-a aflat săptămâna trecută alături de alți zeci de elevi la cursurile de pregătire pentru Bacalaureat, scrie Monitorul de Suceava.

Liceul a luat decizia de a sista orele de meditații pentru examen.

La liceul din Gura Humorului erau înscriși pentru cursurile de pregătire circa 270 de elevi, însă liceana din Poiana Micului ar fi participat la meditații într-un alt corp de clădire, unde a susținut orele doar clasa sa, adică 11 elevi. Adolescenta este asimptomatică.

Cezar Anuței, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, a menționat că „ea a fost prezentă la cursuri marți, miercuri și vineri. Am solicitat Direcției de Sănătate Publică declanșarea unei anchete epidemiologice, testarea tuturor contacților. De asemenea, la liceul din Gura Humorului s-a dispus sistarea cursurilor față în față și susținerea lor în online”.

Anuței a mai punctat că în școală au fost respectate măsurile de distanțare socială, fluxurile, iar tuturor elevilor le-a fost măsurată temperatura.

Eleva și-a sunat diriginta să anunțe că este infectată

La rândul său, prof. Mihaela Ursaciuc, directoarea colegiului, a menționat că eleva a fost cea care a sunat-o pe diriginta ei și i-a spus că mama sa este infectată cu noul coronavirus, fiind informate ulterior Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar.

Colegiul din Gura Humorului și-a reluat activitatea cu elevii de marţi, 2 iunie, când școlarii din clasele terminale au revenit pentru un program de câteva zile de pregătire pentru examenul de bacalaureat.

Până în prezent, la nivel național, au fost raportate două cazuri de elevi infectați cu noul coronavirus, primul fiind un elev din clasa a VIII-a din Iaşi, care a participat la pregătirea pentru evaluarea naţională săptămâna trecută, miercuri şi joi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here