Măști gratuite pentru românii cu venituri mici. Marius Iancu (PSD): Este responsabilitatea noastră să reglementăm acest lucru

Românii cu venituri mici vor primi gratuit un set de 30 de măști de protecție pe lună, conform legii votate miercuri la Camera Deputaților. „Este responsabilitatea noastră să reglementam acest lucru, pentru că nu putem avea încredere în promisiunile Guvernului Orban”, spune deputatul PSD de Olt Marius Iancu.

Anumite categorii de persoane vor primi gratuit un set de 30 de măşti de protecţie pe lună, potrivit unui proiect de lege adoptat, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor.

Este vorba, în principal, de românii cu venituri mici.  Legea a fost adoptată cu 224 de voturi „pentru”, 64 „împotrivă” şi trei abţineri, urmând să ajungă pe masa președintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare.

După vot, deputatul de Olt Marius Iancu a criticat Guvernul Orban, care la începutul stării de alertă a spus că vor fi distribuite 3,5 milioane de măști persoanelor cu venituri mici, lucru  care nu s-a întâmplat.

„Am votat, miercuri, proiectul de lege privind acordarea de măști pentru protecția cetățenilor de virusul COVID-19. Conform actului normativ, statul are obligația să asigure măsti de protecție persoanelor vulnerabile, în caz de pandemie, când purtarea măstii devine obligatorie.

Este responsabilitatea noastră să reglementăm acest lucru, pentru că nu putem avea încredere în promisiunile Guvernului Orban.

Acest premier iresponsabil a declarat, la începutul stării de alertă, că va distribui 3,5 milioane de măști persoanelor cu venituri mici. După trei săptămâni – zero măști distribuite. Elevii din clasele terminale s-au întors la școală și trebuie să poarte măști – Guvernul PNL a dat zero măști.

Exemple de autorități responsabile am văzut în județul Olt când Primăria Slatina a dat, săptămânal, pe toată perioada stării de urgență și după, fiecărei familii din Slatina câte 5 măști și 5 perechi de mănuși. Și alte câteva primării de comune au distribuit măști de protecție cetățenilor din localități.

În tot acest timp, președintele Iohannis și Guvernul lui PNL au impus reguli peste reguli, dar nu și-au asumat nicio responsabilitate.

Nici măcar nu au vrut să plafoneze prețurile la măști și alte materiale de protecție și dezinfectante, lăsându-i din nou, pe români, la mâna speculanților, de cele mai multe ori șmecheri din Gașca PNL”, a scris, pe pagina sa de socializare, Marius Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here