Dacă starea de alertă va fi respinsă, crește riscul unui nou val epidemic. Avertismentul lui Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că, în cazul în care Parlamentul va respinge starea de alertă, riscul unui nou val epidemic este foarte mare.

Acest lucru s-ar datora faptului că autorităţile „vor fi lipsite de instrumentele, de pârghiile legale, constituţionale, de care au nevoie pentru a putea asigura respectarea regulilor”.

“Eu am convingerea că reprezentanţii cetăţenilor din Parlamentul României vor mai reflecta. Decizia de prelungire a stării de alertă nu este o decizie politică, este o decizie care trebuie luată în baza unor considerente care ţin de sănătatea publică în România”, a spus Orban.

„Din punctul de vedere al Guvernului, prelungirea stării de alertă este o necesitate, este indispensabilă pentru a putea asigura respectarea măsurilor, altfel nu vom avea pârghii. Dacă Parlamentul va respinge starea de alertă, riscul unui nou val epidemic este foarte mare, pentru că autorităţile vor fi lipsite de instrumentele, de pârghiile legale, constituţionale de care au nevoie pentru a putea asigura respectarea regulilor”, a declarat Ludovic Orban, vineri, întrebat de presă ce se va întâmpla după 15 iunie dacă nu se prelungeşte starea de alertă.

Premierul a participat, vineri, alături de ministrul Transporturilor, la semnarea Contractului de proiectare şi execuţie pentru finalizarea Autostrăzii Braşov – Tg. Mureş – Cluj – Oradea, Secţiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borş, aferentă: Lot 2 – Subsecţiunea 3C2: Chiribiş – Biharia, km 30+550 – km 59+100.

Şeful Executivului şi-a început vizita în Bihor la şantierul noii Săli Polivalente din Oradea, unde i-a fost prezentat proiectul viitoarei săli şi stadiul lucrărilor la obiectivul de investiţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here