Ministrului Sănătății, despre redeschiderea grădiniţelor: Ordinul va fi finalizat și publicat în MO

Sursa foto: romaniatv.net

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni că ordinul comun cu normele privind redeschiderea creşelor şi grădiniţelor va fi finalizat până luni la prânz şi va apărea în Monitorul Oficial.

“Astăzi până în prânz ordinul este gata, noi l-am finalizat, este la Ministerul Educaţiei şi va apărea în Monitorul Oficial. (…) Da, vor fi redeschise (grădiniţele şi creşele – n.r.)”, a precizat Tătaru, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, potrivit Agerpres.

Întrebat cum vor sta lucrurile în cazul creşelor şi grădiniţelor de stat, el a răspuns: “Noi avem toată disponibilitatea atât în a asigura, prin INSP şi Ministerul Sănătăţii, regulile, Ministerul Educaţiei de asemenea, rămâne ca şi autorităţile locale care le gestionează să fie de acord”.

În ceea ce priveşte mall-urile, ministrul a spus că în acest caz sunt realizate şi aprobate normele.

Referindu-se la participarea enoriaşilor la slujbe în interiorul bisericilor, Nelu Tătaru a subliniat că deocamdată “nu este cazul”.

“Pentru următoarea săptămână sau următoarele două săptămâni încă nu este cazul, trebuie să urmărim efectiv evoluţia numărului de cazuri şi evoluţia pandemiei în general în următoarea săptămână, apoi vom decide”, a declarat ministrul Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here