Ofiţerul de Poliţie care a infectat Spitalul Gerota cu coronavirus, acuzat că protejează interlopii din Clanul Sportivilor

Dezvăluiri incredibile despre Nelu Lupu, ofiţerul de Poliţie care a infectat Spitalul Gerota cu coronavirus. O anchetă Rise Project arată că, în perioada în care era comandant al Poliției din Sectorul 4, secţiile din subordinea sa au închis 29 de dosare penale, deschise pe numele interlopilor din Clanul Sportivilor. Procurorii antimafia au descoperit că interlopii aveau legături strânse cu polițiștii, iar pe baza acestor relații membrii clanului scăpau de anchete.

Comisarul Nelu Lupu este anchetat acum pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Poliţistul a oferit siguranță și încredere celor mai violenți interlopi din Capitală – Clanul Sportivilor, scrie Rise Project.

Nu mai puţin de 29 de dosare penale, deschise pe numele membrilor grupării, au fost finalizate la începutul anilor 2.000 prin neînceperea urmăririi penale (NUP).

Cazurile s-au adunat la secțiile nr. 14, 15 și 16, conduse în acea perioadă de Nelu Lupu, în calitate de comandant al Poliției Sectorului 4.

Potrivit sursei citate, interlopii aveau legături strânse cu polițiștii, au constatat procurorii antimafia, relații în virtutea cărora erau absolviți de anchetele pornite de la plângerile cetățenilor.

Fără antecedente penale, „Sportivii” au ieșit din închisoare și s-au restructurat. Clanul și-a diversificat interesele și înghite azi sectorul 4 cu tot cu Primărie: sufocă parcurile cu tematici pentru copii, tranzacționează spații comerciale în piețele Primăriei, construiește haotic un oraș la marginea Capitalei şi a infiltrat administrația.

La fel ca în anii ’90, Nelu Lupu a rămas la post, iar prima misiune după pensionare a fost să devină oficial ochiul și timpanul primarului PSD, Daniel Băluță, în Poliția Locală.

După incendiul din clubul Colectiv, Nelu Lupu a fost numit consilierul personal al lui Daniel Băluță, fost viceprimar pe vremea lui “Piedone” și primar interimar după demisia acestuia pe fondul tragediei (4 noiembrie 2015).

Pe 4 ianuarie 2016, în numele primarului, fostul comisar MAI a fost numit să coordoneze Direcția Generală de Poliție Sector 4. Avea la dispoziție birou, mașină, stație de comunicare internă și contrasemna hârtii emise de directorul general de atunci, Dorin Emil Oros.

Nelu Lupu a fost pensionat forţat din Poliţia naţională în mai 2015, cu 15.000 de lei asigurați lunar în cont, după ce fusese acuzat că l-a favorizat pe magnatul Adrian Sârbu, aflat atunci în arest. Fostul adjunct de la Capitală se întorcea practic acasă, în Berceni, cartierul în care a făcut carieră.

Chiar sub ochii lui Nelu Lupu, s-a ridicat una dintre cele mai dure grupări mafiote: Clanul Sportivilor.

Rise Project notează că numirea lui Nelu Lupu la butoanele poliției locale a marcat însă începutul sfârșitului pentru instituție. După alegerile din 2016, Băluță a declanșat un mecanism de control care a scos Poliția Locală Sector 4 din subordinea Consiliului Local, i-a anulat personalitatea juridică și a subordonat-o complet primarului. Acesta i-a preluat patrimoniul, arhiva, contractele în derulare și bugetul propriu.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here