Olt: Peste 470 de absolvenți ai clasei a VIII-a au absentat la prima probă a Evaluării Naționale

Peste 470 de absolvenți ai clasei a VIII-a au absentat, luni, 15 iunie, la prima probă scrisă a Evaluării Naționale.

La proba scrisă de Limba și literatură română au fost prezenți 2831 candidați, iar 478 nu sau prezentat la examen, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Olt.

Nu au existat candidați care să fi avut temperatura peste maximul admis și nici candidați care să fi susținut examenul cu subiectele de rezervă. Nu au existat, de asemenea,  tentative de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă, cea de matematică, va avea loc miercuri, 17 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse
atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here