CNSAS: ”Mugur Isărescu a fost colaborator al fostei securități”

Guvernatorul băncii naționale Mugur Isărescu a fost colaborator al fostei securități. Este verdictul dat de Consiliul Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii, care a declanșat și o acțiune în justiție.

Cel mai longeviv șef de Bancă Centrală din Europa și-ar putea încheia cariera într-un adevărat scandal. De la 30 de ani de la căderea regimului comunist CNSAS a cerut în mod oficial Curți de Apel București să stabilească fără echivoc faptul că Mugur Isărescu a fost colaborator al fostei securități ceea ce i-ar putea complica existența la șefia Bănci Naționale a României (BNR).

Cel puțin deocamdată procedura este în fază incipientă. Practic este momentul în care Mugur Isărescu va trebui să primească pe de o parte acțiunea pe care CNSAS a declanșat-o împotriva sa, dar și probele strânse împotriva lui.

Dea lungul ultimilor ani Mugur Isărescu a fost acuzat în mod public pe vremea când lucra la Istitutul de Economie Mondială din București, atunci când avea prilejul de a colabora cu personaje din lumea economică externă. Acesta ar fi avut relații cu Centrala de Informații Externă, ba chiar mai mult i s-ar fi atribuit și numele de cod ”Manole” și astfel ar fi turnat nu doar cetățeni străini ci și cetățeni români.

Acuzații pe care Guvernatorul BNR le-a respins de fiecare dată. De altfel nici în cazul de față Mugur Isărescu nu a vrut să comenteze acuzațiile deocamdată.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here