Al 10-lea deces în Olt provocat de SARS-CoV-2. A murit infirmiera de la Spitalul Corabia

Al 10-lea deces provocat de coronavirus în Olt s-a petrecut duminică. Este vorba de infirmiera de la Spitalul Corabia care era internată, în stare foarte gravă, la Spitalul Caracal.

Femeia este sursa îmbolnăvirii și altor cadre medicale de la Spitalul Orășenesc Corabia, respectiv a patru asistente medicale internate și ele după ce au aflat că sunt purtătoare ale noului virus.

De asemenea, printre ultimele cinci cazuri de COVID-19 în Olt se numără și două persoane care sunt contacți de familiei ai unora dintre cadrele medicale contaminate.

La Spitalul Corabia a fost demarată o anchetă epidemiologică și au fost efectuate zeci de testări pentru identificarea tuturor persoanelor care au fost în contact cu cei bolnavi de COVID-19.

În total, conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Olt, duminică, 21 iunie, situaţia epidemiologică indică un număr total de 158 de persoane infectate cu coronavirus de la începutul epidemiei. Dintre acestea, 111 oameni au fost vindecați, doi dintre ei fiind externați din spital în ultimele 24 de ore.

Datele oficiale mai arată că în izolare la domiciliu sunt, în prezent, 3.704 persoane, iar în carantină – 26 de persoane.

La cele nouă decese raportate oficial se adaugă cel de azi, astfel că 10 persoane au murit după ce au contactat noul coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here