Abuzuri îngrozitoare: copilă de 14 ani, obligată să se prostitueze. Proxeneții au fost lăsați în libertate

O copilă de 14 ani a fost obligată prin violență să se prostitueze și câte 19 ore pe zi, proxeneții câștigând de pe urma ei și 3.000 de lei zilnic. Incredibil este că cei care au abuzat-o nu au fost arestați, ci doar plasați sub control judiciar.

Detalii șocante ies la iveală dintr-unul din cele mai complexe dosare de trafic de minori și proxenetism derulat de DIICOT în ultimii ani.

Procurorii suceveni au destructurat săptămâna trecută o rețea alcătuită din 9 indivizi din Mangalia, care obligau mai multe minore să se prostitueze în orașe din toată țara.

Fetele practicau ceea ce anchetatorii denumesc turism sexual, fiind mutate periodic dintr-un județ în altul, pentru ca afacerea să fie cât mai greu de urmărit de structurile de combatere a crimei organizate, scrie Monitorul de Suceava.

Cazul unei minore este ieșit din comun prin cruzimea de care au dat dovadă proxeneții față de o copilă.

Fata recrutată din Mangalia a ajuns la Suceava în martie 2017, fiind transportată, rezultă din ancheta DIICOT, de doi dintre proxeneți – Ramazan Cabirbedi Aihan (zis Nebunu sau Aihan) și Cadîr Geilan (zis Guvide sau Cap mare).

Cei doi s-ar fi ocupat de închirierea apartamentului și de postarea pe publi24.ro a anunțului cu numărul de telefon al fetei.

Din cercetări rezultă că cei doi o instruiau cum să dialogheze cu clienții, îi procurau lenjerie intimă, șervețele umede și prezervative, o supravegheau, stabileau tarifele, și intervalul orar zilnic în care minora trebuia să practice prostituția.

În final, mai susțin procurorii DIICOT, cei doi percepeau banii încasați.

Racolată de când avea 14 ani

Programul de sex al minorei era între orele 7.00 dimineață și 2.00 noaptea, în funcție de cererea clienților, tarifele fiind între 200 și 400 de lei, după tipul de sex și timp, care însă nu putea depăși o oră.

În acest fel, rezultă din monitorizarea făcută de polițiștii BCCO care s-au ocupat de caz, fata obținea zilnic din prostituție 2.000-3.000 de lei.

Un amănunt șocant este că minora era racolată încă din 2014, de când avea 14 ani, proxeneții profitând de faptul că aceasta nu se înțelegea cu părinții și dorea să plece de acasă.

Inculpatul Ramazan Cabirbedi-Aihan (zis Nebunu sau Aihan) este acuzat că a constrâns-o să se prostitueze, prin acte de violență fizică și psihică și prin amenințări că le va spune părinților ei cu ce se ocupă și o va duce înapoi la aceștia dacă nu se supune.

În perioada în care fata s-a prostituat la Suceava, unul din proxeneți supraveghea ”afacerea” chiar din apartament, deși față de clienți căuta să fie cât mai discret, de preferat să nu fie văzut.

Fetele erau exploatate în toată țara

Conform anchetei DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, membrii grupului racolau persoane tinere de sex feminin din zona rurală a județului Constanța, care, în principal, proveneau din familii dezorganizate cu o situație materială precară și care erau transportate pe raza altor localități din țară (Suceava, Botoșani, Brăila, Buzău, Bistrița, Cluj-Napoca, Sibiu, Zalău, Arad, Baia Mare, Oradea, Târgu-Jiu, etc.) unde erau cazate în apartamente închiriate în regim hotelier sau chiar în unități hoteliere, unde întrețineau raporturi și acte sexuale contra cost cu diverși clienți, banii astfel obținuți revenind membrilor grupului.

Pe raza municipiului Suceava, membrii grupului impuneau practicarea unor tarife mai mari, respectiv 150 de lei pentru un singur act sexual normal sau oral (cu finalizare), 250 de lei pentru o oră și 400 de lei pentru sex anal, în timp ce pe raza altor localități ca Târgu-Jiu, Arad sau Oradea s-au practicat tarife mai mici.

Proxeneții au fost lăsați liberi de către judecători

Judecătorii au respins până acum toate propunerile de arestare făcute de procurorii DIICOT în acest dosar.

Instanța a admis doar controlul judiciar față de cinci dintre ei.

Este vorba de Florian Mihail Nicuț, Ionuț Claudiu Stângă, Ertin Ramazan, Leonard Iulian Stan și Vasile Soare.

Alți patru, care par să fi avut rolurile cele mai importante în grupare, nu au fost de găsit la percheziții, fiind se pare fugiți din țară.

Este vorba de Ramazan Cabirbedi-Aihan (zis Nebunu sau Aihan), Cadîr Geilan (zis Guvide sau Cap mare), Ramazan Orhan (zis Finu) și a lui Ismail Tanior.

Tribunalul Suceava a respins vineri, 19 iunie, propunerea de arestare în lipsă a celor patru, decizia nefiind însă definitivă și urmând a fi atacată cu apel de procurorii DIICOT.

Ancheta din acest caz a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța, al luptătorilor din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul Acțiuni Speciale și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here