Deși fostul director al Ansamblului Folcloric „Doina Oltului” din Slatina, cântărețul Costinel Alecsandrescu, a decedat sâmbăta trecută, fiind înmormântat în urmă cu două zile, procesul în care este judecat pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual continuă la Judecătoria Slatina. La o zi de la înmormântare, magistrații au dat un nou termen de judecată. Reamintim că, în iunie 2018, atât Alecsandrescu, cât și omul de afaceri Ilie Petre, judecat pentru complicitate la delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, au fost achitați în primă instanță, dar procesul a fost reluat de la zero după ce Curtea de Apel Craiova a desființat sentința și a dispus rejudecarea cauzei.
La o zi după ce Costinel Alecsandrescu a fost înmormântat în localitatea sa de reședință, Tufeni, Judecătoria Slatina stabilea un nou termen în proces la data de 7 iulie 2020, când se așteaptă pronunțarea sentinței.
Costinel Alecsandrescu și Ilie Petre au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina în aprilie 2016. În acest dosar, procurorii au reţinut că, în cursul anilor 2011-2013, în calitate de director al Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale „Doina Oltului”, Costinel Alecsandrescu şi-ar fi însuşit mai multe materiale de construcţii, în valoare totală de 123.193 lei, iar ulterior, pentru a justifica lipsa din gestiunea societăţii a materialelor respective, ar fi întocmit în fals, împreună cu Ilie Petre, mai multe contracte de lucrări. Pentru că lipsa materialelor a fost descoperită de Curtea de Conturi, directorul ansamblului a încheiat un contract fictiv de custodie cu o firmă din Brebeni prin care se arăta că materialele de construcţie ar fi fost lăsate în grija respectivei societăţi comerciale. Contractul a fost semnat, din partea firmei, de omul de afaceri Petre Ilie, deşi acesta nu avea nici o calitate în cadrul companiei. Contractul a fost folosit pentru a contesta în instanţă raportul Curţii de Conturi.
De asemenea, Costinel Alecsandrescu mai era acuzat că, în calitate de administrator al SC Costi Art Show SRL, a încheiat mai multe contracte de prestări servicii artistice cu primării din Olt pentru organizarea de evenimente socio-culturale, de pe urma cărora a beneficiat de aproape 300.000 de lei. Programele artistice erau susţinute, în schimb, de angajaţi ai ansamblului folcloric condus de Alecsandrescu, aceştia fiind plătiţi nu din banii încasaţi, ci din fonduri publice.
După ce a fost trimis în judecată, fostul șef al ansamblului folcloric din Slatina a fost cercetat și de procurorii DNA, pentru trafic de influență. El era acuzat că a încercat să influențeze lucrurile, în favoarea sa, în dosarul de delapidare. Cauza a fost clasată, însă, de Direcția Națională Anticorupție.
Acum, Costinel Alecsandrescu nu va mai putea fi judecat. El a decedat, sâmbăta trecută, la doar 46 de ani, în urma unui infarct. Decesul a survenit în timp ce artistul era transportat cu ambulanța la spital. El a fost înmormântat luni, 22 iunie, în cimitirul din Tufeni, localitatea în care, cu ani în urmă, el a fost preot.