Realizarea centurii mediane a Slatinei, în linie dreaptă. Primarul Emil Moț i-a mulțumit deputatului liberal Gigel Știrbu

Un pas important s-a făcut, azi, pentru realizarea centurii mediane a Slatinei, care va face legătura între cele două zone industriale ale orașului, respectiv între străzile Pitești și Drăgănești: în Camera Deputaților s-a votat proiectul de lege privind preluarea, de către municipalitate, de la stat, a două suprafețe de teren pe unde va trece drumul. Pentru acest proiect deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu a făcut front comun cu parlamentarii olteni ai PSD, inițiatorii proiectului.

Este vorba de un teren în suprafață de 289.314 mp și de un altul de 1.604.563 mp, ambele situate în extravilanul Slatinei și în administrarea Ministerului Apelor și Pădurilor – Regia Națională a Pădurilor „Romsilva” – Direcția de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor, prin Direcția Silvică Olt – Herghelia Slatina, imobile de care Primăria Slatina are nevoie pentru realizarea centurii mediane.

„Așa cum v-am promis, dragi slătineni, am găsit soluția pentru a scoate traficul greu din oraș prin conectarea Slatinei la Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești, facilitarea transportului de mărfuri între cele două zone industriale din Slatina (ALRO-PIRELLI), și, nu în ultimul rând, prin dezvoltarea infrastructurii rutiere a orașului, în vederea atragerii de investitori.

Cel mai important și cel mai ambițios proiect de infrastructură rutieră, la care se lucrează de mai bine de un an, s-a transformat astăzi în certitudine!”, a declarat, azi, primarul Slatinei, Emil Moț.

Pentru trecerea acestui proiect, deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu a lăsat de-o parte orgoliile politice și a făcut front comun cu parlamentarii olteni ai PSD, inițiatorii proiectului. Asta după ce, anul trecut, primarul Slatinei l-a rugat să sprijine inițiativa legislativă în parlament, de dragul slătinenilor. De altfel, Emil Moț i-a mulțumit, azi, lui Știrbu, pentru implicare și susținere.

Valoarea investiției, conform studiului de fezabilitate elaborat, este de aproape 59.000.000 lei, sumă care va fi suportată din bugetul local al Slatinei. Lungimea drumului va fi de 5,6 kilometri, iar lățimea lui va fi de 10 metri. Pe o parte și pe alta a drumului vor fi șase mari parcări destinate atât TIR-urilor care transportă marfă spre și dinspre companiile slătinene, dar și pentru parcarea, pe timp de noapte, a autoutilitarelor folosite de micii agenți economici din oraș, astfel încât parcările rezidențiale să nu mai fie ocupate de aceste vehicule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here