Judecătorii Tribunalului Olt au decis ce se va întâmpla cu mașina pe care Gheorghe Dincă a folosit-o pentru răpirea fetelor din Caracal

Judecătorii Tribunalului Olt au decis că maşina folosită pentru răpirea Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu nu poate fi vândută, anunţă România TV.

Maşina despre care se spune că a fost folosită de Gheorghe Dincă la răpirea Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu a fost scoasă la licitaţie de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI). Preţul de pornire este de 1.033 lei. Avocatul familiei Luizei Melencu a declarat la România TV că a cerut instanţei să oprească vânzarea autoturismului.

Pe 26 noiembrie 2019, procurorul de caz de la DIICOT a emis o ordonanţă care permite valorificarea anticipată a acestui bun, cu acordul lui Gheorghe Dincă. La momentul respectiv, maşina lui Gheorghe Dincă era 2.300 de euro. Astăzi, acelaşi autoturism se vinde cu echivalentul a 200 de euro, de 12 ori mai mic decât la momentul evaluării.

Legea permite acest lucru dacă proprietarul este de acord cu valorificarea anticipată.

„M-am uitat în dosar. S-a făcut o expertiză care arată că maşina nu a fost improvizată decât cu privire la geamuri, nu şi la deschizătorilor din spate. Prin urmare, ar exista posibilitatea ca această persoană care a răpit copiii şi conducea maşina să fi fost ajutată de un complice, ceea ce am spus de la început. Cred că se încearcă de către procuror să rămână în picioare acel scenariu absurd”, a declarat Carmen Obârşanu, avocatul familiei Melencu la România TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here