Orban, declarație HALUCINANTĂ despre Spitalul Slatina: N-a tratat COVID. Marius Oprescu: Declaraţiile lui „Habarnam”/ VIDEO

Declarație halucinantă a premierului României, Ludovic Orban, joi seară, la Digi TV, unde a spus că, în Olt, nu Spitalul Județean de Urgență Slatina a tratat bolnavi de COVID-19, ci doar Spitalul Caracal. Președintele PSD Olt, Marius Oprescu, a avut, azi, o reacție dură la declarația premierului liberal, arătând că neștiința acestuia oglindește, de fapt, întreaga activitate a guvernului pe care îl conduce, una pur și simplu pompieristică în gestionarea crizei din sănătate.

Rugat de moderatorul postului tv să răspundă la acuzația potrivit căreia Guvernul Orban a închis spitalele pe perioada stării de urgență pentru pacienții cu boli cronice, care astfel nu au mai putut fi tratați, Ludovic Orban a dat un răspuns halucinant despre Spitalul Slatina, arătând astfel că habar nu are cum au funcționat unitățile sanitare din sistemul public în perioada stării de urgență.

„Nu este adevărat, este o  minciună gogonată. (…) Noi n-am închis spitale. Majoritatea spitalelor n-au fost spitale-COVID. În general, când am luat decizia ca anumite spitale să fie dedicate pentru tratarea pacienților infectați cu COVID, nu am ales spitalele mari, spitalele județene, spitalele de mare capacitate, ci am ales… vă dau așa, exemple pe două județe, pe Olt și pe Teleorman. La Olt, spitalul de la Caracal a fost destinat pentru tratarea persoanelor infectate cu COVID, iar la Teleorman spitalul din Rișiori, nu Spitalul Județean”, a răspuns premierul României.

Un răspuns total eronat. Spitalul Județean de Urgență Slatina s-a aflat din primele momente ale epidemiei în prima linie pentru salvarea pacienților infectați cu COVID-19. Ulterior, a fost desemnat și Spitalul Caracal să primească bolnavi cu coronavirus.

Președintele PSD Olt, Marius Oprescu, a avut, azi, o reacție dură la declarația premierului liberal, arătând că neștiința acestuia oglindește, de fapt, întreaga activitate a guvernului pe care îl conduce, una pur și simplu pompieristică în gestionarea crizei din sănătate.

„Declarațiile lui Orban, de joi seară, de la un post de televiziune central, care subliniau că Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina n-a fost implicat în tratarea pacienţilor COVID, ne arată modul pompieristic în care guvernul acționează.

Dacă prim-ministrul țării habar n-are cine, unde şi când s-a ocupat de gestionarea acestei pandemii, ce rost mai are să discutăm? Vorba aceea, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere! Ce să-i cerem noi? 

Când faci politica guvernului din birou cu o mână de oameni, care sunt interesaţi doar de achiziţii prin firme fantomă, nu ai cum să ştii ce se întâmplă în realitatea socială”, a declarat, vineri, prin intermediul unui comunicat de presă, liderul PSD Olt.

El a arătat că, până acum, spitalul din Slatina a tratat 150 de pacienți cu COVID, majoritatea fiind vindecați aici, câțiva fiind transferați la alte unități spitalicești și 32 dintre ei fiind încă internați.

„Îi reamintesc, totuşi, că Spitalul Județean de Urgență Slatina – Secția Boli Infecțioase este, conform Ordinului Ministrului Sănătății 555/2020, spital suport pentru pacienții Covid-19. Până în prezent, principala unitate spitalicească din județul nostru a tratat 150 de pacienți, din care: 32 sunt internați în prezent, 99 vindecați şi 19 transferați către alte spitale.

Cred că nu îl interesează un spital micuț din provincie, ci doar cele care toacă multe materiale cumpărate la suprapreț de la Unifarm.

De asemenea, îi reamintesc şi faptul că cei care au bagatelizat această pandemie sunt ei: Orban şi Iohannis, care au spus, deşi Covid-ul făcea victime serioase, că nu este „nicio criză”, ci doar o „gripă uşoară”.

Ni se demostrează, dacă mai era nevoie, alienarea guvernamentală, minciuna ridicată la rang înalt şi o instabilitate continuă în măsuri și declarații.

Ni se demonstrează că acest guvern habar n-are când începe pandemia, habar n-are cine tratează pacienții, habar n-are când apar măsuri  de relaxare, habar n-are când apare planul de relansare economică, habar n-are când se măresc pensiile și alocațiile…. Iar cetățenii s-au săturat de «aventurile lui Habarnam», a mai spus Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here