Un „dezastru mai mare decât coronavirusul” ar putea lovi omenirea în următorul deceniu, apreciază analiștii

În următorii 10 ani, omenirea ar putea fi lovită de un „dezastru masiv”, mai mare decât cel provocat de coronavirus, potrivit unui raport al analiștilor Deutsche Bank preluat de Market Watch.

Analiștii coordonați de expertul Henry Allen afirmă că există un risc mai mare de 30% ca în următorul deceniu să se producă un alt dezastru. Astfel, potrivit analizei, experții de la Deutsche Bank spun că ne putem aștepta la o pandemie de gripă care ar putea să facă peste 2 milioane de victime, s-ar putea înregistra o erupție vulcanică catastrofală, o erupție solară sau un război mondial.

În cazul în care intervalul de timp ar fi majorat la 20 de ani, riscurile unui dezastru major cresc cu peste 20 de procente și ar ajunge la 56%, mai arată raportul Deutsche Bank.

Riscurile de unei erupții solare este una foarte rar discutată, dar analiștii Deutsche Bank consideră că este mai probabilă decât un război mondial major. Furtunile solare sunt periculoase deoarece pot afecta rețelele energetice și de telecomunicații, se precizează în raport.

Astfel de dezastre globale au un impact puternic asupra economiei, însă analiștii nu au sugerat și o strategie de investiții alături de concluziilor lor.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here