Familia pompierului de la ISU Olt, diagnosticat cu SARS-CoV-2, este și ea INFECTATĂ!

Primul pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt infectat cu SARS-CoV-2 nu este singura victimă a noului coronavirus din familia sa: și soția, dar și copilul au fost confirmați pozitiv, potrivit Gazeta Nouă.

De fapt, angajatul ISU s-ar fi contaminat de la soție, prima infectată în familie, iar purtătoare de coronavirus ar fi și o cumnată a lui, susține sursa citată.

Confirmarea primului caz din cadrul ISU Olt a venit ieri, 28 iunie.

Facem precizarea că, după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice și a Direcției de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toți contacții apropiați.

Ulterior, au fost dispuse măsuri pentru izolarea acestora la domiciliu, cu menținerea unui contact telefonic permanent, prin intermediul unor persoane desemnate din cadrul instituției”, declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Au fost testați alți 27 de angajați, autoizolați până la sosirea rezultatelor. Militarul infectat este asimptomatic și a fost internat în spital.

„Capacitatea de intervenție nu a fost afectată, încă de la începutul pandemiei fiind luate măsuri de dislocare a unor echipaje în puncte de lucru temporare, în toate cele șapte subunități de intervenție din județ”, a mai spus Alin Băsășteanu.

Ieri, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 216 persoane infectate cu SARS-CoV-2 în Olt, de la începutul pandemiei.

Numărul persoanelor vindecate de Covid-19 a ajuns la 124 în Olt, potrivit DSP.

Din păcate, 10 persoane dintre cele infectate cu coronavirus au murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here