Două dintre dosarele lui Darius Vâlcov, judecat pentru corupție, au rămas în pronunțare

Dezbaterile în dosarul fostului ministru al Finanțelor, Darius Valcov, judecat pentru instigare la dare și luare de mită, au fost finalizate luni. Tribunalul Gorj a amânat pronunțarea pentru dată de 13 iulie.

La termenul de luni, Darius Vâlcov a participat la ședința de judecată, însă acesta nu a făcut declarații de presă. Decizia pe care Tribunalul Gorj o va da în acest caz este în prima instanță și poate fi contestată.

DNA cere închisoare

Într-un alt caz, Tribunalul Dolj a constatat încheiată, săptămâna trecută, cercetarea judecătorească într-un dosar în care Darius Vâlcov este judecat pentru de luare de mită și trafic de influență. Procurorii și avocații au pus concluziile finale.

Procurorul DNA a cerut pedeapsa cu executare, în timp ce Valcov s-a declarat nevinovat. La ultimul termen, politicianul a dat și o declarație de inculpat, drept pentru care a optat încă de la începutul procesului.

Tribunalul Dolj a amânat sentința în acest caz pe 7 iulie.

Condamnat la 8 ani în alt dosar

Cel mai cunoscut dosar al lui Darius Valcov este cel în care a fost condamnat de Înalta Curte, în faza de fond, la 8 ani de închisoare pentru corupție.

Judecată apelului în acest caz a fost suspendată, după ce Completul de 5 judecători de la Înalta Curte a sesizat Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în cazul deciziei CCR privind completurile specializate.

Sursa: ziare.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here