Orban spune că noul pod peste râul Olt, pentru drumul expres Craiova-Slatina-Pitești, este „dificil de realizat”

Prezent, marți, în Olt, pe șantierul drumului expres Craiova – Slatina – Piteşti, premierul Ludovic Orban a menţionat că acest drum va traversa râul Olt pe un pod ce va avea o lungime de 1,7 kilometri, lucrare „dificil de realizat”, care este în prezent în derulare. 

Locul unde va fi construit noul pod rutier este cuprins în tronsonul II al drumului expres.

„Suntem prezenţi pe tronsonul II al drumului expres Craiova – Piteşti la cel mai lung pod, un pod de un kilometru şi 700 de metri. Este o lucrare de artă, dificil de realizat, care e în curs de edificare şi care va asigura traversarea râului Olt în condiţiile cele mai bune. Drumul expres Craiova – Piteşti este un proiect fundamental”, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban, citat de capital.ro.

În vizita efectuată în județul Olt, premierul României a fost însoțit de deputatul Gigel Știrbu, de ministrul Economiei, Virgil Popescu și de ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Acesta din urmă a anunțat că, între timp, a fost desemnat și câştigătorul licitaţiei pentru proiectare şi execuţia lucrărilor pe tronsoanele III şi IV ale drumului expres Craiova – Slatina – Piteşti.

„Dacă tronsonul I şi tronsonul II sunt în execuţie, în linie dreaptă, de astăzi începând pot să spun că şi tronsonul III şi tronsonul IV au intrat în linie dreaptă. Înseamnă că au desemnat colegii mei din Compania de Drumuri câştigătorul licitaţiei atât pentru pentru tronsonul III cât şi pentru tronsonul IV. Au finalizat raportul procedurii, pentru tronsonul IV astăzi şi mă bucur să vă anunţ acest lucru. Aşadar, tronsonul III, 670 de milioane lei plus TVA, 12 luni proiectare, 24 de luni execuţie, tronsonul IV – 617 milioane lei plus TVA, 12 luni proiectare şi 24 de luni execuţie, acelaşi antreprenor care execută şi tronsonul II. Mă bucur că şi tronsonul III şi IV au parte de un antreprenor serios. În condiţiile în care în perioada legală în care se pot depune contestaţii nu vom avea nicio contestaţie, estimăm că în a doua parte a lunii iulie vom semna contractul de proiectare şi execuţie atât pentru tronsonul III, cât şi pentru tronsonul IV”, a spus ministrul Transporturilor, potrivit capital.ro.

După ce s-au edificat cum merg lucrările la drumul expres, premierul Orban și cei trei însoțitori au vizitat și fabrica ALRO Slatina, cu prilejul aniverării a 55 de ani de la turnarea primei şarje de aluminiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here