DSVSA Olt: Echipe mixte vor controla modul în care se respectă măsurile anti-COVID în piețe și târguri

Având în vedere starea de alerta instituită la nivel național, în contextul evoluției pandemiei COVID19 și al măsurilor stabilite de către autoritățile competente de restricționare a unor activități în spațiul public, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt atrage atenția tuturor primăriilor și a organizatorilor de eveniment că au obligația de a respecta mai multe prevederi legale. De altfel, echipe mixte formate din reprezentanți ai mai multor instituții vor controla la sânge modul în care sunt respectate măsurile impuse.

Organizarea evenimentelor în aer liber se va face cu respectarea prevederilor legale în vigoare, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19 (H.G. 476/2020, Ordinele Ministerului Sănătății și A.N.S.V.S.A. nr. 966/1509/105/29.05.2020, Ordinele Ministerului Sănătății și Ministerului Culturii nr. 2941/1120/2020), precizează DSVSA Olt.

Pentru a putea funcționa, târgurile săptămânale au nevoie de autorizarea sanitară veterinară.

Pentru organizarea târgurilor, respectiv a expozițiilor de produse alimentare este necesara obținerea avizului temporar de funcționare, organizatorul având obligația de a solicita în scris avizul, cu cel puțin 15 zile lucrătoare înainte de începerea desfășurării evenimentului.

„Menționăm că, la nivelul județului Olt sunt autorizate sanitar veterinar trei târguri săptămânale în localitățile Slătioara, Colonești și Grojdibodu.

De asemenea, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt a autorizat sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, piețe agroalimentare în localitățile Caracal, Slatina, Drăgănești Olt, Balș, Corabia, Mihaești, Slătioara, Grojdibodu, Cârlogani, Iancu Jianu, Stoenești”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

Pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile actelor normative, în perioada imediat următoare vor fi constituite echipe mixte de control, formate din reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt, Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt si Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

În context, DSVSA Olt reamintește că mențin restricțiile în ceea ce privește organizarea aglomerărilor de animale vii în scopul comercializării acestora. De fapt, interdicția de funcționare a târgurilor de animale vii se menține.

De asemenea, este interzisă comercializarea, înstrăinarea sau mișcarea sub orice formă a porcilor vii, a cărnii și produselor din carne de porc provenite din zonele cu restricție, ca urmare a evoluției pestei porcine africane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here