CANICULĂ în România. Meteorologii anunţă temperaturi de până la 37 de grade, pe de altă parte în unele zone s-a emis Cod GALBEN de furtuni

Meteorologii anunţă vreme caniculară în România. ANM a emis avertizare cod galben. În jumătatea de sud a ţării, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. În vestul, centrul, nordul țării și în zona de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 02 – 03 iulie
Fenomene vizate: caniculă şi disconfort termic

În intervalul menţionat va fi caniculă în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi în sudul și centrul Moldovei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, astfel că disconfortul termic va fi accentuat.

Indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități pe arii restrânse și în restul zonelor de câmpie și podiș. În sud-estul teritoriului vremea se va menţine caniculară și la finalul săptămânii.

 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 03 iulie, ora 06:00 – 04 iulie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în vestul, centrul, nordul țării și în zona de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și în următoarele zile îndeosebi în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here