După piedicile puse de pandemia COVID, constructorul accelerează lucrările la Esplanada Slatinei. Cum va arăta totul/ FOTO+VIDEO

După piedicile puse în toate domeniile de pandemia de coronavirus, constructorul care a câștigat refacerea esplanadei din centrul Slatinei a început să accelereze, în aceste zile, lucrările.

De câteva zile, utilajele și muncitorii și-au întețit acțiunile pe șantier. Se excavează, se toarnă beton, iar proiectul începe se prindă, încet-încet, contur.

Valoarea contractului este de 9,5 milioane de lei, durata de realizarea este de 20 de luni, iar compania execută lucrările este SC Cafmin SRL.

Potrivit proiectului, Esplanada va suferi modificări importante, cum ar fi dispariția gradenei de la marginea zonei, dar și fântâna arteziană din centrul esplanadei.

„La noua esplanadă nu o să mai fie scările acelea, gradena; este ceea ce ne-au cerut și oamenii. Zona o să fie integrată, parcul o să fie integrat cu zona de promenadă a esplanadei. Acum priveliștea este opturată și nu putem să ne bucurăm de frumusețea parcului «Eugen Ionescu», care este un parc superb; chiar dacă este în pantă, este un parc superb. Între esplanadă și parc va fi o coborâre lină, vor fi gradene. Vom câștigat și la capitolul spațiilor verzi, pentru că acea gradena mare va fi dărâmată și pe locul ei vor fi spații verzi în trepte”, declara, după semnarea contractului, primarul Slatinei.

Iată cum va arăta centrul Slatinei:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here