Cristi Borcea, în război cu ANAF. Fiscul a vrut să-l lase fără bani pe afacerist în plină pandemie

Cristi Borcea a dat în judecată ANAF. El contestă un act administrativ-fiscal eliberat în luna martie.

Cristi Borcea nu este de acord cu suma pe care ANAF i-a comunicat că o datorează Statului Român. Omul de afaceri a primit din partea Administrației Județene a Finanțelor Publice Ilfov un act administrativ-fiscal prin care i se solicită o sumă mare de bani, cu care acesta nu este de acord. Comunicarea a fost realizat în plină pandemie, la sfârșitul lunii iulie. Borcea a decis să conteste actul printr-o acțiune deschisă la începutul lunii iulie.

Procesul va avea loc la Curtea de Apel București, însă magistrații nu au fixat primul termen. Cristi Borcea nu este la prima înfruntare cu ANAF-ul, el având mai multe dispute la activ cu această instituție. Nu se cunoaște valoarea sumei pe care Statul Român i-o solicită lui Cristi Borcea prin ANAF și pe care acesta o contestă.

În 2016, Cristi Borcea a dat în judecată ANAF, după ce procurorii DNA au decis punerea sub sechestru a unui imobil de un miliond e euro aparținând familiei afaceristului. La acea dată, Borcea se afla deja în închisoare pentru o condamnare în dosarul trafserurilor. Între 2018 și 2019, ANAF-ul a mai pus sub sechestru o parte din averea lui Borcea pentru implicarea lui în dosarul retrocedărilor unor terenuri în județul Constanța. În dosarul respectiv mai era judecat și Radu Mazăre, fost primar al Constanței.

Recent, Dumitru Dragomir a dezvăluit că Borcea a dat lovitura în afaceri alături de Gigi Nețoiu, după ce aceștia au cumpărat un teren agricol de 2.500 hectare la Cetate, județul Dolj, pe care urmează să cultive cereale. Afacerea ar ajunge undeva la 70 milioane euro.

Dacă vedeți ce bogăție au Nețoiu și Borcea. Știți ce înseamnă 2,500 de hectare? Să te duci cu mașina 25 de kilometri ca să termini pământul lor. Vă închinați cu ambele mâini! Sunt oameni care muncesc și sunt făcuți pentru a face bani. Foarte puțină lume știe să facă bani în această viață”, a spus Dragomir, în cadrul emisiunii ”Fotbal Club” de la Digi Sport.

Sursa: stirilekanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here