Focar de coronavirus în Galați. 10 cadre medicale de la Spitalul Județean, infectate

Județul Galați se confruntă în această perioadă cu o situație dificilă, după apariția unui nou focar cu noul coronavirus.

Astfel, într-o singură zi au fost depistate pozitiv cu Covid-19 zece cadre medicale din Spitalul Județean Galați.

Potrivit Monitorul de Galați, numărul cazurilor ar putea creșete, deoarece sunt așteptate rezultatele pentru alte teste.

„A apărut un nou focar la Spitalul Judeţean. Sunt două secţii, într-una sunt cinci cadre şi într-o secţie sunt trei cadre. La momentul de faţă, ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, tot personalul medico-sanitar şi de îngrijire, alături de pacienţi, sunt testaţi. Pentru cei pozitivi, aceştia vor fi transferaţi în spitalele suport. În continuare, pacienţii care se află pe cele două secţii vor fi din nou testaţi, se va efectua dezinfecţie terminală, secţiile se vor închide pe perioada dezinfecţie, iar contacţii vor fi monitorizaţi prin medicii de familie. În total sunt 10 cazuri noi la spital, în două secţii în care sunt focare şi două persoane din alte două secţii”, a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, conform sursei citate.

Potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, duminică, 6 iulie 2020, în județul Galați au fost înregistrate 128 de cazuri confirmate de Covid-19.

Şefa secţiei ATI din Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi a lansat pe Facebook un mesaj în care vorbeşte despre epuizarea psihică şi fizică a cadrelor medicale de la această secţie.

Medicul Corina Manole menţionează în mesajul postat pe reţeaua socială că, după încheierea unei ture la ATI Covid, cadrele medicale au nevoie de perfuzii şi oxigen.

În postare, şefa secţiei ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi scrie că medicii şi asistentele care lucrează pentru tratarea bolnavilor de COVID 19 sunt obosiţi, epuizaţi, resemnaţi, dar şi că au ajuns să se simtă ”calul de povară al judeţului”.

”Voi scrie, din nou, despre NOI, ATI Judeţean. Obosiţi, epuizaţi, resemnaţi…Calul de povară al judeţului, la care unii se uită să vadă cât poate să mai ducă şi îi mai pun în cârcă. Azi, despre Oameni, care după încheierea unei ture la ATI Covid, au nevoie de perfuzii şi oxigen ca să poată să o ia de la capăt. Oameni care s-au străduit să rămână sănătoşi pentru a putea trata cazurile critice din tot judeţul. Acum, vă spun că am obosit şi suntem dezamăgiţi. Ne-am făcut şi ne vom face datoria în continuare, până când vom mai putea… Dar obosiţi psihic, epuizati fizic , resemnaţi. Singura Secţie ATI funcţională permanent din Judeţul Galaţi.”, se arată în mesajul postat pe contul oficial al Secţiei ATI a Spitalului Judeţean Galaţi, citat de News.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here