Petreceri în Vama Veche fără frică de Covid-19. Poliția a găsit cocaină și ecstasy/ VIDEO

Sursa foto: romaniatv.net

Turiștii din Vama Veche se distrează în aceste zile la terasele din stațiune ca într-o perioadă normală, ca și cum riscul de infectare cu noul coronavirus nu ar exista. 

În imaginile postate de turiști pe Facebook se vede cum, la unele terase, aglomerația este la fel de mare ca în perioada când nu exista pericolul de infectare cu Covid-19.

Astfel, tinerii dansează fără măști de protecție și fără să țină cont de distanțare.

Mai mult decât atât, într-o altă înregistrare video apare o mașină a Poliției Române, care trece prin mijlocul mulțimii de oameni, cu sirenele pornite, iar o parte din petrecăreți aplaudă trecerea autospecialei.

Droguri pe plaja din Vama Veche

Poliţiştii au constatat, în acest weekend, 15 infracţiuni de deţinere de droguri de risc şi de mare risc, în Vama Veche.

Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, au fost depistate 15 persoane, în urma unei acţiuni pentru combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi substanţe psihoactive, în staţiunea Vama Veche, desfăşurată de poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii DIICOT Constanţa.

“Au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, droguri din categoriile cocaină, ecstasy, ketamină, MDMA, precum şi un grinder metalic cu urme de materie vegetală”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

În cauză, au fost întocmite dosare de cercetare penală conform Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

“No more free hugs” – campanie lansată la Vama Veche şi 2 Mai pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19

Primăria comunei Limanu a lansat, vineri, o campanie de informare, conştientizare şi responsabilizare privind importanţa respectării regulilor pentru limitarea creşterii numărului cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus în Vama Veche şi 2 Mai.

Potrivit Primăriei Limanu, campania “No more free hugs” se adresează atât turiştilor care vin să îşi petreacă vacanţa pe litoralul românesc, cât şi agenţilor economici şi localnicilor.

“Autorităţile centrale au transmis că vor avea acţiuni ample de control, pe tot litoralul, începând de la 1 iulie. Este important să respectăm, cu toţii, regulile şi împreună – autorităţi, agenţi economici şi chiar turişti – să ne asigurăm că aceste două localităţi nu se transformă în focare ! (…) Fiecare dintre noi poate să contribuie la protejarea acestor destinaţii de vacanţă şi menţinerea acestora drept locaţii ‘SAFE’. Cu toţii ne dorim să ne reîntoarcem la normalitate şi să reuşim să ne deconectăm în vacanţă, dar, trăim o situaţie atipică, iar mesajul verii 2020 pentru Vama Veche şi 2 Mai este: No more free hugs”, a declarat primarul comunei Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu, citat în comunicatul Agerpres.

Conform sursei menţionat, primăria va distribui tuturor agenţilor economici afişe şi fly-ere prin care sunt reamintite regulile de igienă. De asemenea, au fost organizate întâlniri cu agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în comuna Limanu şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie. În paralel, pe reţelele de socializare vor fi publicate regulile impuse de autorităţi pentru a limita extinderea virusului.

Georgescu a mai spus că mesajul transmis prin demararea respectivei campanii s-a dorit a fi unul “simplu, dar de impact”.

“Am încercat să găsim un mesaj potrivit cu specificul zonei şi să ieşim din zona instituţională, mai ales pentru că ne adresăm unui public tânăr şi non-conformist. (…) Săptămânal vom face acţiuni de conştientizare şi vom încerca să facem acest mesaj cât mai vizibil, în cât mai multe locuri publice”, a afirmat primarul Comunei Limanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here