Curtea de Apel Bucureşti a decis: Gabriel Oprea va fi judecat pentru moartea polițistului Bogdan Gigină

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi, definitiv, că Gabriel Oprea poate fi judecat în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, după ce Tribunalul Bucureşti dăduse aceeaşi soluţie, pe care fostul ministru a contestat-o.

Alături de Gabriel Oprea, mai sunt acuzaţi în acelaşi caz General MPM Impex SRL și Petre Mazilu, administratorul firmei care făcea lucrările pe carosabil care, nefiind semnalizate corespunzător, au dus la moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Într-o prima instanța, Tribunalul București a respins, în camera preliminară, contestațiile formulate de Gabriel Oprea, societatea General MPM Impex SRL și Petre Mazilu, patron al firmei. Oprea și Petre Mazilu au contestat decizia Tribunalului la Curtea de Apel București, care a respins, joi, contestațiile și a decis că poate începe procesul. Concret, judecătorii au constatat legalitatea rechiztoriului DNA și au decis că inculpații pot fi judecați, informează Ziare.com.

Accidentul în care a murit Bogdan Gigina (28 de ani) a avut loc în 20 octombrie 2015. El făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire a ministrului Oprea Gabriel, care precedă în trafic autoturismul în care se află Oprea. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuința să.

Potrivit rechizitoriului, accidentul rutier care a determinat decesul polițistului rutier Gigina Bogdan-Cosmin s-a produs că urmare a nerespectării, de către fostul ministru Gabriel Oprea, de către Petre Mazilu (administrator și unic asociat al General MPM Impex SRL) și General MPM Impex SRL, a dispozițiilor legale și a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activități (însoțire a ministrului de către polițiști rutieri în cazul celui dintâi, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul celor din urmă).

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here