Experţii avertizează: „Autorităţile trebuie să ia în calcul măsuri similare celor impuse în ţări europene precum Spania şi Germania”

România a stabilit record de infectări cu COVID două zile la rând, miercuri 555 de noi pozitivi şi joi 614 de cazuri, astfel încât autorităţile se gândesc deja la soluţii pentru cazul în care traiectoria ascendentă nu se va opri.

Medicul primar specialist în boli infecţioase şi tropicale Emanoil Ceauşu a declarat pentru Adevărul că, având în vedere reticenţa populaţiei la respectarea regulilor de distanţare şi igienă, autorităţile ar trebui să ia măsuri care să impună aceste condiţii.

„Populaţia nu pare dispusă să respecte acele reguli simple de distanţare şi de igienă, aşa că ne aşteaptă vremuri grele. Nu se poartă masca şi virusul se răspândeşte cu mare viteză. De altfel, asimptomaticii sunt sursele care produc o jumătate din numărul total al noilor infectări, iar acest lucru are loc tocmai din cauza nerespectării acelor reguli simple. Mai grav este că au loc aglomerări de persoane în biserici, iar aici întâlnim şi mulţi oameni în vârstă, care sunt mai sensibili la acest virus.

Pentru a stopa asaltul COVID-19, autorităţile trebuie să ia în calcul măsuri similare celor impuse în ţări europene precum Spania şi Germania. Este vorba de carantinarea punctuală, de închiderea unor zone în care se depistează focare. În plus, trebuie continuată campania de conştientizare a populaţiei asupra riscurilor aduse de COVID-19. Asta pentru că fără aportul populaţiei, care trebuie să-şi schimbe conduita, se vor naşte noi şi noi focare la nesfârşit. Repet, ţara nu se poate închide din nou în totalitate, dar punctual, pe zone, chiar şi pe cartiere sau blocuri, aceste metode vor fi foarte eficiente”, a spus medicul.

Până azi, România înregistrează 30.789 de infectări cu noul coronavirus, soldate cu 1.834 de decese.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here