ALERTĂ în Olt: Ultimele cazuri cu COVID-19 sunt persoane care au REFUZAT internarea în spital

Ultimele cazuri de infectare cu coronavirus înregistrate în Olt sunt ale unor persoane dintre cele care, profitând de vidul legislativ în privința măsurilor luate în starea de alertă, au refuzat internarea în spital.

Informația este oficială și vine de la Prefectura Olt.

„Ultimele trei cazuri pozitive înregistrate de la informarea precedentă sunt contacţi ai unor persoane confirmate Covid-19 şi au refuzat internarea la spital. Acestea au fost atenţionate cu privire la faptul că dacă  nu respectă recomandarea de autoizolare riscă să intre sub incidenţa legii conform art. 352 din Noul Cod Penal (Infracţiuni contra sănătăţii publice – Zădărnicirea combaterii bolilor) şi să sufere consecinţele săvârşirii acestei fapte”, se arată într-un comunicat al prefecturii.

Reamintim că, deși sunt infectate cu coronavirus, 49 de persoane din Olt au fost externate din spital la cerere, în contextul vidului legislativ creat după ce Curtea Constituțională a decis că măsurile de carantină, izolare și internare forțată sunt neconstituționale.

Alte 26 de persoane pozitive au refuzat internarea și sunt izolate la domiciliu.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, duminică, 368 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, în Olt, după ce în ultimele 24 de ore s-au înregistrat trei noi îmbolnăviri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here