Zeci de magazine și piețele din Olt, luate la bani mărunți, duminică, de polițiști. Amenzi de mii de lei/ FOTO

38 de marketuri și piețe de pe raza județului Olt au fost verificate, duminică, în cadrul unei acțiuni care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă. Controalele, organizate sub autoritatea prefectului, sau lăsat cu mai multe amenzi.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul virus, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali, împreună cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au continuat controalele în piețele, târgurile și marketurile din județul Olt și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Aproximativ 230 de persoane au fost legimitate în vederea verificării cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

„Pentru neregulile constatate au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, pentru încălcare prevederilor Legii 12/1990 și ale Legii 61/1991, în valoare de 4500 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Cristian Grigorescu.

La acțiuni au participat peste 180 de efective. Controalele, în sistem integrat, vor continua și în zilele următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here