CRIMĂ din gelozie în Olt. Un bărbat i-a dat cu parul în cap unui consătean. Trupul acestuia a fost găsit în stare de putrefacție

O crimă din gelozie a avut loc în urmă nouă zile în localitatea Ianca. Un bărbat a fost lovit în cap cu un par de un alt localnic, după un conflict spontan, cei doi certându-se din cauza unei femei, potrivit unor surse locale. Trupul fără viață al victimei a fost găsit, în stare de putrefacție, după o săptămână de la crimă. Făptașul a fost reținut și procurorii cer instanței de judecată arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit procurorilor, în seara zilei de 4 iulie, în jurul orei 17:00, pe fondul unor discuţii contradictorii şi al unui conflict spontan generat de gelozie pe care l-a avut cu un localnic, inculpatul, Florin Sărsan, de 37 de ani, l-a urmărit pe cel cu care se certase și care se îndrepta spre casă și i-a aplicat mai multe lovituri în cap cu un par. Întrucât a fost lovită din spate, victima nu a apucat să riposteze.

„Loviturile primite au condus în final la decesul victimei, conform concluziilor preliminare întocmite de medic legist din cadrul SJML Olt”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Victima, Marin Cioară, a fost găsită decedată la locuinţa sa, într-o stare avansată de putrefacţie, în data de 11 iulie, de către un vecin, care a sesizat telefonic organele de urmărire penală.

„Din concluziile preliminare întocmite la data de 12.07.2020 de către medicul legist din cadrul SJML Olt, rezultă că moartea victimei C. M. a fost violentă. Ea a fost cauzată cel mai probabil ca urmare a unui hematom extradural, consecinţa unui traumatism cranio-cerebral acut, cu fractură de boltă şi bază de craniu. Leziunile cranio-cerebrale s-au putut produce cel mai probabil prin lovire cu un corp dur, în condiţiile stabilite de anchetă. Între leziunile traumatice şi deces există legătură directă şi necondiţionată de cauzalitate cu decesul”, mai spun procurorii.

Inculpatul, Florin Sărsan, angajat ca cioban la o fermă de animale de pe raza comunei Ianca, nu a mai comis fapte de natură penală, iar fapta pentru care a fost reţinut a fost comisă în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, se mai arată în comunicatul Parchetului Olt.

Reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de azi, procurorii au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

Procurorii precizează că „punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here