Măsuri speciale de protecție la Prefectura Olt, după ce prefectul județului a fost depistat cu coronavirus

Reprezentanții Prefecturii Olt au luat măsuri speciale de protecție anti-COVID după ce prefectul județului, Florin Homorean, a fost depistat, duminică seară, cu coronavirus.

Oficialii instituției susțin că prefectul Florin Homorean, deși infectat, a intrat zilnic în instituție, pentru îndatoririle de serviciu, în condițiile în care, la triajul epidemiologic, termometrul nu a indicat temperaturi peste limita sesizată în cazul celor infectați, el fiind asimptomatic.

Imediat după ce prefectul a fost diagnosticat cu SARS-CoV-2, la nivelul prefecturii au fost luate măsuri speciale pentru prevenirea și limitarea răspândurii noului coronavirus.

„În vederea prevenirii și limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2 la nivelul instituției noastre au fost adoptate următoarele măsuri imediate:

  • Dezinfecția spațiilor în care își desfășoară activitatea persoana infectată, precum și a spațiilor comune (holuri, scări, etc.). Dezinfecția s-a efectuat în cursul acestei dimineți, înainte de începerea programului de lucru (ora 6:00), cu o firmă autorizată pentru operațiuni DDD, sub coordonarea Direcției de Sănătate Publică Olt;
  • Identificarea tuturor contacților la locul de muncă ai persoanei infectate și impunerea măsurii de izolare la domiciliu. Într-o primă etapă au fost identificate 13 angajați cu care persoana infectată a intrat frecvent în contact. Datele de identificare ale acestor persoane au fost comunicate către Direcția de Sănătate Publică Olt în vederea desfășurării anchetei epidemiologice și testării Covid-19 potrivit metodologiei INSP;
  • Limitarea temporară a accesului în instituție până la primirea rezultatelor testării Covid-19 pentru persoanele anterior menționate și anularea întâlnirilor planificate a fi organizate la sediul Instituției Prefectului – Județul Olt în perioada 13 și 14 iulie 2020.

La nivelul Instituției Prefectului – Județul Olt sunt stabilite și respectate reguli clare privind accesul în instituție, printre care controlul temperaturii corporale cu termometru non-contact și purtarea obligatorie a măștii de protecție. În acest sens, instituția a achiziționat 3 termometre non-contact (câte unul pentru fiecare sediu) și a cumpărat cu regularitate măști de protecție.

Persoana infectată a fost admisă la locul de muncă după efectuarea triajului la intrarea în unitate întrucât temperatura corporală măsurată nu a înregistrat niciodată valoarea de 37,3 0C”, se arată într-un comunicat al prefecturii.

Întâlnirile de la Prefectura Olt s-au organizat doar în condiții de asigurare a distanțării fizice între participanți și cu purtarea obligatorie a măștii de protecție, iar întâlnirile cu mai mulți participanți (ședințe ale CJSU) au fost organizate în sala de ședințe a Consiliului Județean Olt.

„Pentru a preveni apariția unor altor cazuri de infectare, în perioada imediat următoare se vor reevalua măsurile dispuse la nivelul instituției pentru limitarea răspândirii și prevenirii situațiilor de risc ce pot afecta siguranța/sănătatea și securitatea în muncă a personalului instituției”, se mai arată în comunicat.

Florin Homorean a fost diagnosticat cu SARS-CoV-2 duminică seară, când a sosit rezultatul probelor recoltate de la oficial.

Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a SĂRIT la 385 în județul Olt, potrovot raportării de azi a Grupului de Comunicare Strategică. Printre noile victime se numără polițiști, pompieri, cadre medicale. A fost înregistrat și un nou deces, numărul persoanelor ucise de noul coronavirus ajungând la 16 în județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here