ÎCCJ: Secția Specială a încălcat dreptul la liberă circulaţie al Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă dată spre adopţie în SUA

Sursa foto: romaniatv.net
Decizie în justiție în cazul Sorinei Săcărin: Secția Specială a încălcat dreptul la liberă circulației al fetei de nouă ani din Baia de Aramă, adoptată de un cuplu de români stabiliți în SUA.

Anul trecut, după o decizie definitivă care valida adoptarea Sorinei de familia Săcărin, executorii judecătorești, însoțiți de un procuror din Craiova, au mers să preia copilul din familia asistentei sociale care îl avea în îngrijire. Imaginile cu fetița luată pe sus de reprezentanții autorităților au dus la deschiderea unei anchete, iar pentru că un magistrat a fost implicat, ancheta a fost preluată de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

În cadrul investigațiilor, procurorul de caz le-a impus părinților adoptivi să nu iasă cu fetița din țară și au reținut pașaportul acesteia, pe care l-au returnat familiei după o lună.

Familia Săcărin a cerut judecătorilor să constate că măsura procurorului a încălcat dreptul fetiței la liberă circulație, solicitare admisă printr-o decizie definitivă a Curții supreme.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here