Șefa de cancelarie a prefectului de Olt, Ionela Asan, a fost INFECTATĂ cu COVID-19

Ionela Asan, șefa de cancelarie a prefectului de Olt, a fost și ea diagnosticată cu SARS-CoV-2, după ce, cu o zi înainte, rezultat pozitiv a primit și șeful său, Florin Homorean.

Ionela Asan se numără printre contacții direcți ai șefului său, diagnosticat, duminică seară, cu COVID-19.

De altfel, la Prefectura Olt este posibil să izbucnească un focar de coronavirus după ce șeful instituției, Florin Homorean, infectat cu SARS-CoV-2, a intrat în contact direct cu mai multe persoane înainte să se descopere că este purtător al virusului.

Mai exact, prefectul de Olt a intrat de mai multe ori în contact direct cu 13 persoane. Acestea au fost identificate și comunicate Direcției de Sănătate Publică, pentru a fi incluse în ancheta epidemiologică deschisă la prefectură.

„Într-o primă etapă au fost identificate 13 angajați cu care persoana infectată a intrat frecvent în contact. Datele de identificare ale acestor persoane au fost comunicate către Direcția de Sănătate Publică Olt în vederea desfășurării anchetei epidemiologice și testării Covid-19 potrivit metodologiei INSP”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Olt.

Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică, până luni, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Olt indica 385 de cazuri de coronavirus, dintre care 180 de persoane s-au vindecat.

54 de persoane au fost externate la cerere, iar 34 au refuzat internarea la spital şi sunt izolate la domiciliu.

Numărul deceselor a ajuns și el la 16, ultimul caz fiind al unei femei de 55 de ani, care suferea și de alte boli, respectiv diabet zaharat tip II, obezitate grad II, hemangiom cerebral operat si radiat, bronhopneumonie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here