Care este situația în Prefectura Olt după ce prefectul și șefa sa de cancelarie au luat COVID. Cei doi subprefecți, testați și ei

Nimeni dintre contacții direcți ai prefectului de Olt, Florin Homorean, și ai șefei acestuia de cancelarie, Ionela Asan, infectați cu coronavirus, nu a mai fost depistat cu SARS-CoV-2, cel puțin până acum. 

Cei doi subprefecți, Nicolae Hristescu și Octavian Olteanu, au fost testați și ei pentru COVID-19, primele rezultate fiind negative, ca și în cazul celorlalte persoane care s-au aflat în contact direct cu cei doi infectați și care se află în izolare la domiciliu.

Urmează cea de-a doua testare a lor, potrivit procedurilor.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a fost depistat cu noul coronavirus duminică, fiind imediat internat la Spitalul Slatina. După el, la testare a ieșit pozitivă și șefa sa de cancelarie, Ionela Asan.

„Într-o primă etapă au fost identificate 13 angajați cu care persoana infectată a intrat frecvent în contact. Datele de identificare ale acestor persoane au fost comunicate către Direcția de Sănătate Publică Olt în vederea desfășurării anchetei epidemiologice și testării Covid-19 potrivit metodologiei INSP”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Olt.

După internarea prefectului, atribuțiile funcției sale au fost preluate de subprefectul Nicolae Hristescu.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, marți, un număr de 394 de persoane infectate cu noul coronavirus, de la începutul pandemiei, în Olt, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate nouă cazuri noi.

De asemenea, numărul persoanelor decedate din cauza SARS-CoV-2 a ajuns la 17.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here