Percheziţii în judeţele Călăraşi şi Ilfov la persoane care comercializau ilegal tutun. Sunt implicate și în postarea unor anunțuri false cu măști medicinale/ FOTO

Oamenii legii din Giurgiu fac nouă percheziţii, în această dimineaţă, în judeţele Călărăşi şi Ilfov, la domiciile unor persoane bănuite că postau anunţuri false pentru vânzarea de măşti medicinale, dar şi pentru comercializarea ilegală de tutun.

În urma percheziţiilor au fost identificate 89 de persoane vătămate. De asemenea, din cercetări, a mai rezultat faptul că prin intermediul aceloraşi anunţuri, au vândut de tutun tocat, rezultat în urma prelucrării prin fierbere, adăugare de arome şi mărunţire.

„În dimineaţa zilei de 16 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza judeţelor Călăraşi şi Ilfov, la domiciliile unor persoane despre care există date şi indicii că începând cu data de 16.03.2020 au indus în eroare un număr semnificativ de persoane de pe teritoriul naţional, profitând de instituirea stării de urgenţă generată de pandemia COVID- 19. Cei în cauză, în baza unor anunţuri postate pe reţelele de socializare, au ataşat fotografii cu măşti medicinale, însă în realitate au expediat prin intermediul unor firme de curierat, role de hârtie igienică, cu plata la momentul ridicării coletelor”, conform IGPR.

Vor fi puse în executare 8 mandate de aducere. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, Biroului de Analiză a Informaţiilor, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Bucureşti şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here