Cutremur de 7,3 grade în Papua Noua Guinee! ALERTA de tsunami a fost emisă

Un cutremur cu magnitudinea 7,3 a lovit vineri Papua Noua Guinee. Un avertisment de „valuri tsunami periculoase” a fost emis pentru regiunile de coastă pe o rază de 300 km în largul localităţii Wau din estul arhipelagului, în urma seismului puternic, a anunţat Centrul american de avertizare pentru tsunami din Pacific (PTWC).

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 85,2 km şi a lovit coasta de sud-est în largul localităţii, potrivit Institutului geologic al Statelor Unite (USGS).

Seismul a avut loc la ora 12.50 (ora 5:50 ora României), la câteva sute de kilometri nord-est de capitala Port Moresby, conform Agerpres.

PTWC a avertizat persoanele care locuiesc în zonele de coastă pe o rază de 300 km de epicentru, pe motiv că există riscul producerii de valuri „periculoase”.

Potrivit sursei citate, nu au existat informaţii imediate cu privire la posibile pagube cauzate de cutremur.

Din cauza mijloacelor precare de comunicaţie din Papua Noua Guinee, dificultăţii terenului şi lipsei drumurilor, uneori durează mai multe zile pentru a se afla amploarea impactului dezastrelor naturale în arhipelag.

Papua Noua Guinee se află pe Cercul de Foc al Pacificului, scena unei intense activităţi vulcanice şi seismice.

În februarie 2018, un seism cu magnitudinea 7,5 în centrul arhipelagului Papua Noua Guinee a făcut cel puţin 125 de morţi şi a distrus sute de clădiri.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here