Meleşcanu a invocat la Senat o pretinsă acuzaţie a premierului grec că România umflă cifrele bolnavilor de COVID. Reacţia lui Arafat

Senatorul Teodor Meleșcanu a invocat în cadrul audierilor din Senat o știre potrivit căreia premierul Greciei ar fi declarat că autorităţile române umflă intenționat numărul de bolnavi de Covid-19 ca să ia mai mulți bani europeni. În replică, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a spus că știrea nu se confirmă, potrivit Digi 24.

“Azi, prim-ministrul Greciei, la televiziunea națională de la Atena, a făcut o declarație potrivit căreia România și Bulgaria umflă cifrele celor infectați cu Covid-19 pentru a obține din bugetul UE o parte mai importantă. E o lovitură extrem de gravă la adresa credibilității și a imaginii României. Vreau să întreb dacă într-adevăr aceste cifre pot să ne aducă prejudicii extrem de grave, fără să ne legănăm cu ideea că dacă avem mai mulți morți sau în spitale vom primi și mai mulți bani de la UE”, a spus Teodor Meleşcanu, în cadrul audierilor din Parlament.

„De când a apărut știrea ne-am interesat. Azi ne-a confirmat MAE că nu se confirmă această declarație a premierului grec. Faptul că se insinuează că cifrele nu sunt corecte e greșit pentru că cifrele sunt în baza testelor care se dau și e foarte greu ca cineva să falsifice testele. Știrea că am fost acuzați de ministrul grec nu se confirmă”, a fost replica lui Raed Arafat.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here