Monica Anisie: „Luăm în calcul reluarea cursurilor în stil clasic”. Care sunt celelalte scenarii

Ministrul Educației, Monica Anisiei, a declarat marți la Digi24 că unul din scenariile luate în calcul pentru începerea anului școlar la toamnă este revenirea elevilor în clase în sistem normal. Ministrul afirmă săptămânile trecutecă sunt puține șanse să inceapă normal școlile la toamnă.

„Azi am avut o întâlnire cu reprezentanțîi sindicatelor elevilor, părinților și studenților. Pregătim acele scenarii pentru începerea cursurilor. Deja în spațiul public au fost menționate aceste scenarii.

Într-adevăr, avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic așa cum am făcut până acum, dar cu respectarea strictă a unor măsuri stabilite de ministerul Educației.

Există un alt scenariu, hibrid îi spunem noi, când unii elevi vor fi în clasa și alții vor urmări cursurile de acasă. În ultimul scenariu am prevăzut scenariu să învățăm online, cursurile să fie desfășurate de acasă, asta numai și numai dacă situația epidemiologică o va impune.

Nu știm când anume putem să ne pronunțăm cu privire la aceste scenarii”, a declarat Monica Anisie.

Premierul Ludovic Orban a vorbit, luni seară, la Digi24 despre existența mai multor scenarii pentru deschiderea școlilor în septembrie, în funcie de evoluția epidemiei, conform Stiriedu.ro. El a spus, potrivit sursei citate, că numărul elevilor dintr-o clasă trebuie redus, nu doar din cauza epidemiei: “oricum aveam număr mare de elevi în clase”.

„Am constituit un grup interministerial în care am pregătit deschiderea şcolilor în funcţie de diferitele variante epidemiologice. Nu pot să spun acum. Dacă reducem numărul de cazuri şi riscul de infectare scade semnificativ, deschidem şcoala într-un fel, dacă va creşte numărul de cazuri, deschidem şcoala într-alt fel. Sunt variante, deschidem şcoala cu toţi copiii în clasă, deschiderea să o facă pe rând în clasă, online sau să se facă oricum şcoală, să finalizăm achiziţia tabletelor, pentru copiii care nu au acces la internet. Dar nu putem stabili acum. Noi trebuie să fim pregătiţi pentru fiecare scenariu. Eu sunt optimist în ceea ce priveşte evoluţia”, a declarat Ludovic Orban, la Digi 24, luni seară. E clar că trebuie redus numărul de elevi în clasă, oricum aveam număr mare de elevi în clase, peste 30 în şcolile cu renume mai ales. Dar şi în alte şcoli, oricum avem număr mare de copii în clasă”.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here