Medic din prima linie: Cel puţin 50 dintre cele aproape 1.000 de cazuri noi sunt forme severe. Nu vor mai fi locuri la Terapie Intensivă

Dragoş Zaharia, medic la Institutul Marius Nasta din Bucureşti, avertizează că în două-trei săptămâni este posibil ca oamenii să nu mai poată ajunge pe un loc la terapie intensivă, neavând posibilitatea de a lupta pentru viaţa lor. Medicul din prima linie a declarat că cel puţin 50 dintre cele aproape 1000 de cazuri noi de îmbolnăviri de COVID-19 înregistrate sunt forme severe. 

Medicul Dragoș Zaharia spune că, din cauza celor care nu înțeleg că fiecare viață este prețioasă și că respectarea acestor masuri minimale este un preț mic plătit pentru a salva o viață, spitalele sunt invadate de cazuri de COVID-19.

„Am ales să lucrez la COVID pentru o perioadă nedeterminată, până la sfârșitul acestei epidemii sau până când nu va mai fi nevoie de mine în acest scop… Aș avea mai mult de oferit ca pneumolog însă în aceste momente cred că fiecare dintre noi trebuie să contribuie la limitarea numărului de vieți pierdute. După cum știți sau cum ați constatat deja pe propria piele, datorită unor imbecili care se află atât în comunitate cât și in foruri mai înalte sau în presă, care nu înțeleg că fiecare viață este prețioasă și că respectarea acestor masuri minimale este un preț mic plătit pentru a salva o viață, suntem invadați de un număr mare de cazuri”, a spus Dragoş Zaharia, potrivit hotnews. 

Medicul de la Institutul Marius Nasta se teme că în perioada următoare este posibil ca nu toți pacienții care au nevoie să își mai găsească un loc la terapie intensivă, din cauza numărului mare de cazuri.

„Sincer, nu îmi dau seama unde ajung cele 1.000 de cazuri noi. Sigur că nu toți au nevoie de internare. Dar au dreptul la îngrijirea sănătății. Dintre aceștia, cel putin 50 sunt forme foarte severe. Este mult pentru sistemul nostru de sănătate. Pot doar estima că vor fi 2-3 săptămâni în care este posibil ca oamenii să nu mai poată ajunge pe un loc la terapie intensivă, neavând practic posibilitatea de a se duce până la capăt lupta pentru viața lor. În această aventură pe care o voi parcurge, mă va consola gândul că măcar cei pe care îi îngrijim la spital ne vor fi recunoscători. Ei sunt mai mulți decât imbecilii societății, decât cei antisociali. Poate că vocea lor va răsuna mai tare decât cea a imbecilității”, a precizat Dragol Zaharia.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here