Ludovic Orban şi Nelu tătaru, întâlnire cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas şi Solidaritatea Sanitară. Cerinţele sindicaliştilor

Ludovic Orban, întâlnire de ultimă oră cu reprezentanții din sănătate, alături de ministrul Nelu Tătaru. În această dimineaţă, premierul României şi ministrul Sănătăţii se întâlnesc cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas şi Federaţiei Solidaritatea Sanitară.

“Am adus în atenţie cele mai importante probleme din sistemul sanitar din această perioadă grea. Sunt măsuri care vor întări DSP-ul în următoarea perioadă, cu impact financiar. Vorbim despre plata unor drepturi de natură salarială. Guvernul a înţeles că este necesară o Ordonanţă de Urgenţă care să reglementeze plafonul de 35% coordonatr de credite pentru unităţile sanitare. Vorbim despre măsuri de protecţie ale salariaţilor, materiale de calitate şi suficiente pentru cadre medicale din prima linie şi posibilitatea de modificare a condiţiilor de muncă din instituţiile medicale care tratează cazuri COVID” , au declarat sindicaliştii.

“Sperăm să rezolvăm toate problemele cu care se confruntă colegii noştrii. Sunt foarte multe probleme, colegii din DSP sunt depăşiţi de situaţia epidemiologică actuală, sunt obosiţi. Este un deficit de personal mai ales în secţiile ATI. Vrem reducerea programului de muncă, materiale de protecţie, creşterea numărului de zile de concediu” , au continuat aceştia.

Premierul României şi Ministrul Sănătăţii discută despre problemele medicilor care se află în prima linie împotriva coronavirusului. Aceştia vor rezolva probleme precum lipsa personalului, dar şi despre plata sporurilor pe care nu toate cadrele medicale au primit-o în urma condiţiilor grele de la locul de muncă.

În urmă cu o săptămână membrii Federației Sanitas din România au protestat în fața Guvernului față de modul în care sunt tratate toate categoriile profesionale din domeniile aflate de mai bine de patru luni în prima linie a luptei cu noul coronavirus.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here