Tăriceanu atacă Guvernul PNL. “Măi, nemernicilor, găsiţi bani pentru orice, doar pentru mărirea alocaţiilor şi a pensiilor nu?”

Sursa foto:stirilekanald.ro

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, acuză Guvernul PNL că inventează motive pentru a nu creşte alocaţiile copiilor, cu toate că parlamentarii liberalii s-au numărat printre cei care au votat dublarea alocaţiilor, iar ulterior preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea.

De asemenea, fostul preşedinte al Senatului a amintit “cum se bătea cu pumnul în piept tot PNL-ul” când Parlamentul a votat dublarea alocaţiilor.

“Dublați alocațiile copiilor!
Victorieeeeee, anunța pe 14 februarie 2019 tânărul parlamentar Robert Sighiartău, secretarul general al PNL. Victorieeeeee, am trecut în Parlamentul României o lege care va dubla alocațiile copiilor! Peste 4 milioane de copii vor beneficia de alocații mărite, motiv de bucurie și mândrie. Așa se bătea cu pumnul în piept tot PNL-ul!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Liderul ALDE a publicat inclusiv declaraţiile făcute de Robert Sighiartău, de la tribuna Camerei Deputaţilor.

“Viitorul copiilor nu se negociază! Tăiaţi din pensiile speciale şi daţi copiilor alocaţii! Daţi copiilor alocaţii! Amendamentul pentru creşterea alocaţiilor înseamnă demagogie pentru dumneavoastră? Pentru pensii speciale aveţi bani. Pentru amante, nepotism, distrugeţi ţara!” spunea parlamentarul Robert Sighiartău în 2019.

Tăriceanu: “Ați împrumutat peste 100 de miliarde de lei în 9 luni de când guvernați și nu am văzut vreun ban!”

Călin Popescu Tăriceanu acuză Guvernul PNL că invocă “motive și paramotive să justifice amânarea sau mărirea cu doar 10-20% a alocațiilor”.

“Ce a făcut atunci guvernul PSD-ALDE? Am amânat plata alocațiilor așa cum o face guvernul PNL? Am inventat motive ca să dăm doar 10-20% din dublare? Nu! Am înțeles mesajul și am găsit bani să dublăm alocațiile, așa cum s-a hotărât în Parlament!

Astăzi Guvernul PNL trebuie să pună în aplicare o lege dată tot de Parlament, o lege pe care au votat-o și ei, și pe care președintele lor a promulgat-o: dublarea alocațiilor pentru copii! Îi vedeți cum își smulg părul din cap? Ați mai auzit atâta vaiet? De parcă ar da banii de la ei din buzunar! Motive și paramotive să justifice amânarea sau mărirea cu doar 10-20% a alocațiilor!”, susţine Călin Popescu Tăriceanu.

Avertismentul liderului ALDE: “Scotociți-vă bine prin buzunare și găsiți sau, dacă nu, plecați”

“Mai, nemernicilor, găsiți bani pentru orice, doar pentru mărirea alocațiilor și a pensiilor nu? Ați împrumutat peste 100 de miliarde de lei în 9 luni de când guvernați și nu am văzut vreun ban! Găsiți bani pentru rachete, găsiți bani pentru materiale sanitare supraevaluate, găsiți bani de cumpărat mass-media și doar pentru alocații și pensii nu mai găsiți?

Scotociți-vă bine prin buzunare și găsiți sau, dacă nu, plecați, pentru că vor fi niște oameni sănătoși la cap în țara asta care să respecte o lege dată de Parlament!”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here