Vaccinul pentru coronavirus, disponibil până la sfârşitul anului. Anunţul ce poate însemna oprirea pandemiei de COVID-19

Vaccinul pentru noul coronavirus realizat de compania Moderna, ar putea fi disponibil pentru folosire pe scară largă până la sfârşitul anului. Oficialii companiei americane au anunţat luni începerea fazei finale a unui studiu clinic pe 30.000 de persoane pentru a demonstra siguranţa şi eficienţa produsului biologic. Acesta este ultimul obstacol înainte de obţinerea aprobării din partea autorităţilor de reglementare.

În urma anunţului, acţiunile Moderna au crescut cu 7,5 la sută, transmite agenţia Reuters, citată de News.ro.

Compania Moderna a primit aproape un miliard de dolari din partea Guvernului SUA, cu toată că nu a mai lansat vreun vaccin pe piaţă. Autorităţile americane contribuie la finanţarea activităţilor de dezvoltare a mai multor vaccinuri candidate, în cadrul programului Operation Warp Speed.

Peste 150 de vaccinuri candidate pentru noul coronavirus se află în diferite faze de dezvoltare, însă doar 24 sunt pregătite pentru testarea pe oameni.

Potrivit sursei citate, Pfizer şi Johnson & Johnson lansează luna aceasta studii clinice în faze avansate pentru vaccinurile lor pentru Covid-19. De asemenea, AstraZeneca a anunţat că va începe în această vară studii clinice a vaccinului său dezvoltat în colaborare cu cercetătorii Universităţii Oxford.

„Să avem un vaccin sigur şi eficace distribuit până la sfârşitul anului 2020 este un obiectiv ambiţios, dar este obiectivul corect pentru poporul american”, a declarat directorul Institutului Naţional pentru Sănătate (NIH), Francis Collins.

Peste 650.000 de oameni, ucişi de COVID-19 în lume

Noul coronavirus a ucis peste 654.000 de oameni în toată lumea şi a provocat o criză economică globală.

Moderna a anunţat că ar putea avea pregătite milioane de doze dacă vaccinul va fi considerat sigur şi eficace.

Compania americană ar urma să livreze în acest an circa 500 de milioane de doze de vaccin şi posibil până la 1 miliard de doze pe an din 2021, a declarat directorul general al Moderna, Stephane Bancel.

Anthony Fauci, anunţ despre vaccinul contra coronavirusului

Studiul clinic pe scară largă trebuie să evalueze siguranţa vaccinului mRNA-1273 şi să determine dacă poate preveni simptomele Covid-19 după două doze.

Anthony Fauci, cel mai important oficial american în domeniul bolilor infecţioase, a explicat că rezultatele studiului clinic ar putea fi disponibile până în noiembrie sau chiar mai devreme.

Persoanele care s-au oferit voluntare să participe la acest studiu vor primi două injecţii la o diferenţă de 28 de zile, de 100 de micrograme de vaccin mRNA-1273 sau placebo.

Voluntarii care au primit două doze de vaccin al Moderna au avut niveluri de anticorpi împotriva noului coronavirus mai mari decât media observată la persoane care s-au recuperat după Covid-19, arată rezultatele unui studiu clinic de mică amploare publicat la începutul lunii iulie.

Ce conţine vaccinul pentru COVID-19 creat de Moderna

Vaccinul dezvoltat de Moderna foloseşte ARN mesager sintetic (mRNA) care mimează suprafaţa coronavirusului şi învaţă sistemul imunitar să îl recunoască şi să neutralizeze. Tehnologia permite o dezvoltare şi o producţie mai rapidă comparativ cu cea a vaccinurilor tradiţionale.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here